reklama
hledat uživatel
       

Vaječný likér

Jeden z možných receptů na tento sladký a lahodný likér.


  • 3,0

    789×

    3 789
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Mléko ohřejeme a za stálého míchání přidáme žloutky, vanilku a cukr. Zahříváme a pečlivě mícháme, až směs zhoustne. Pak necháme vychladnout a opatrně vmícháme alkohol.


Vše dobře promícháme a začneme plnit do láhví. Před začátkem spotřeby musíme likér nechat několik dnů odstát.

Vaječným likérem můžeme dochutit zmrzlinové poháry a nebo jej jen tak popjíjet s babičkou, rodinou nebo kamarády.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vaječný likér

    Celkový počet komentářů: 4
    • davida
      davida

      super to bolo

      28.12.2007 17:42:31

    • jirky
      jirky

      není to nahodou řidké

      18.12.2006 11:53:29

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: řidké

        My ho takhle děláme vždycky a všem chutná. Řídký nám rozhodně nepřišel. Pokud se vám zdá řídký, tak přidejte žloutky nebo rovnoměrně uberte tekutin.

        18.12.2006 13:05:15


      • Cole
        Cole

        Re: řidké

        Takovej ajerkoňak zpravidla zhoustne, ale z vlastní zkušenosti doporučuji nepoužívat trvanlivý mlíka, ty tomu houstnutí zabraňují. Pokud se použije obyčejný mlíko, tak to máte za dva až tři dny hustý dost.

        22.12.2009 19:12:29


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vaječný likér

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.