reklama
hledat uživatel
       

Vaječní ježci

Toto je recept na dobrou snídani nebo večeři. Maminka nám ho jako malým dětem dělávala v několika obměnách a tahle mi vždy chutnala nejlépe.


  • 3,3

    10×

    3,3 10
  • 10 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a žloutky vyjmeme z bílků. Vařené žloutky utřeme s máslem a hořčicí, dochutíme solí a pepřem.

Vytvořenou pomazánkou potřeme plátky chleba a povrch posypeme nahrubo nastrouhanými nebo jemně posekanými bílky.

Malou a spíše obědovou obměnou jsou plněná vejce, kdy žloutkovou hmotou zdobičkou naplníme na polovinu rozkrojené bílky. Tuto vaječnou variantu podáváme s bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vaječní ježci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.