reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem

Vaječné těstoviny s aromatickou a delikátní chutí. Recept na dobrý oběd.


  • 3,7

    3,6 9
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pomeranče důkladně omyjeme a osušíme. Škrabkou na brambory je oloupeme bez bílé části, neboť je velmi hořká. Oranžové slupky z pomeranče nakrájíme na co nejtenčí proužky.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomerančové proužky a restujeme do zhnědnutí.

V hluboké míse rozšleháme žloutky se smetanou, přidáme bílý pepř, sůl a nastrouhaný parmazán s jemně nasekanou petrželkou. Promícháme do hladkého krému. Krém provaříme s pomerančovými proužky, aby se příliš nevysušil, můžeme podlít vodou z těstovin.

Dáme vařit vodu na těstoviny a jakmile začne vřít, osolíme. Vaječné tagliatelle uvaříme al dente, scedíme je a vložíme je do pánve se smetanou. Prorestujeme minutku, odendáme a posypeme petrželkou. Ještě jednou vaječné tagliatelle promícháme.

Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem podáváme jako hlavní chod s mističkou strouhaného parmazánu na posypání.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.