reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vaječná tlačenka s křepelčími vejci

Pochoutka pro opravdové labužníky.


  • 3,0

    103×

    2,9 103
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce i křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a necháme důkladně vychladnout. Až potom je oloupeme a klasická vejce nasekáme na jemno. Křepelčí necháme celá.

Želatinu namočíme do 100 ml mléka a necháme ji nabobtnat.

Zbytek mléka smícháme se zeleninovým vývarem, svaříme, vmícháme mraženou zeleninu a krátce povaříme. Přidáme nabobtnalou želatinu, dobře vymícháme a odstavíme z ohně. Do této směsi vmícháme nasekaná vajíčka, hořčici a po promíchání přidáme celá křepelčí vejce, posekanou petrželku a jemně osolíme. Dochutíme pepřem, octem a velmi opatrně vše promícháme.

Hmotu nalijeme do formy a dáme do lednice asi na 4 a více hodin ztuhnout. Před vyklopením přelijeme formu horkou vodou, pak tlačenku lehce vyklopíme.

Podáváme s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vaječná tlačenka s křepelčími vejci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.