Rychlá snídaně, večeře, svačina do práce nebo chuťovka. Recept na oblíbenou smaženku.
1 ks | vejce |
1 plátek | chléb |
1 lžíce | slunečnicový olej |
1 lžička | studená voda |
1 lžička | jemná strouhanka |
na ozdobu | |
---|---|
zelenina | |
na potření | |
hořčice plnotučná | |
podle chuti | |
sůl nebo vegeta |
Krajíc chleba potřeme plnotučnou hořčicí tolik, kolik máme rádi. Do hrnku rozklepneme vejce, přidáme špetku soli nebo vegetu a rozšleháme se lžičkou studené vody. Potom ještě zašleháme lžičku strouhanky. Rozehřejeme si teflonovou pánev s olejem. Nalijeme rozšlehané vejce a rozlijeme jako když děláme palačinky. Po usmažení obrátíme a opečeme i druhou stranu. Smažíme na střední teplotě. Vaječnou smaženku přehneme na polovinu a položíme na chleba. Obložíme ji oblíbenou zeleninou nebo jenom kyselou okurkou a cibulí. Vaječná smaženka s chlebem nejlépe chutná ihned po přípravě.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
autor JanaB
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena