reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr důkladně vyšleháme do pěny, do níž zlehka zamícháme cukr.

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové hmoty. Takto připravené těsto necháme chvíli odpočinout.

U těsta pečeme ve vymaštěné vaflové formě. Z tohoto množství těsta podle velikosti formy upečeme asi 15 - 20 ks vaflí.

Hotové vafle můžeme podávat relativně s čímkoliv, ale nejvíc bych doporučila něco sladkého, například nutelu, marmeládu, zmrzlinu nebo jen šlehačku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vafle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.