reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Uzený pečený bůček

Uzený bůček s křenovou omáčkou podáváme teplý s čerstvým pečivem a nakládanou zeleninou.


  • 4,3

    33×

    4,2 33
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Bůček očistíme. Cibuli oloupeme. Čerstvý křen oloupeme, nastrouháme, smícháme s majonézou, osolíme a opepříme.

Do velkého hrnce s vodou vložíme celou oloupanou cibuli, celý hřebíček, bobkový list a celý černý pepř. Vše přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut. Potom vývar odstavíme a vložíme do něj celý kus uzeného bůčku. Maso necháme prohřát přibližně 20 minut, ale nesmí se vařit. Potom maso vyjmeme a necháme okapat.

Z uzeného vývaru odebereme asi 1 dl, smícháme ho s medem a worchestrovou omáčkou.

Změklou kůži na bůčku nakrájíme na kostičky a maso vložíme do trouby předtopené na 160 °C. Bůček pečeme za občasného potírání medovou směsí asi 40 minut. Maso pouze potíráme, ale nepodléváme.

Upečený zlatavý bůček podáváme s křenovou omáčkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo, nakládané cibulky a kyselé okurky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzený pečený bůček

    Celkový počet komentářů: 4
    • Viktoria
      Viktoria

      Komentář k receptu Uzený pečený bůček

      Ahoj, chtěla bych se zeptat, prohřát bůček je tím myšleno ponechat v horkém vývaru a prohřát, nebo v tom vývaru ho dat na plotýnku a ohřívat ale ne vařít?

      08.11.2015 23:41:19

    • Jarka-P
      Jarka-P

      křenová omáčka

      Jak doporučuji křenovou omáčku, tak máte jistě pravdu, STAČÍ SI VE VYHLEDAVAČI ji jenom najít, nechci se opakovat . Určitě s výběrem budete spokojená. Dobrou chuť.

      11.08.2009 08:26:46


    • ebollka
      ebollka

      Dúfala som, že sa konečne dozviem recept na nejakú skutočne dobrú chrenovú omáčku. Ten údený bôčik by si to zaslúžil.

      07.08.2009 20:21:11


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Uzený pečený bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.