reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Uzený pečený bůček

Uzený bůček s křenovou omáčkou podáváme teplý s čerstvým pečivem a nakládanou zeleninou.


  • 4,3

    33×

    4,2 33
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Postup přípravy

Bůček očistíme. Cibuli oloupeme. Čerstvý křen oloupeme, nastrouháme, smícháme s majonézou, osolíme a opepříme.

Do velkého hrnce s vodou vložíme celou oloupanou cibuli, celý hřebíček, bobkový list a celý černý pepř. Vše přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut. Potom vývar odstavíme a vložíme do něj celý kus uzeného bůčku. Maso necháme prohřát přibližně 20 minut, ale nesmí se vařit. Potom maso vyjmeme a necháme okapat.

Z uzeného vývaru odebereme asi 1 dl, smícháme ho s medem a worchestrovou omáčkou.

Změklou kůži na bůčku nakrájíme na kostičky a maso vložíme do trouby předtopené na 160 °C. Bůček pečeme za občasného potírání medovou směsí asi 40 minut. Maso pouze potíráme, ale nepodléváme.

Upečený zlatavý bůček podáváme s křenovou omáčkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo, nakládané cibulky a kyselé okurky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzený pečený bůček

    Celkový počet komentářů: 4
    • Viktoria
      Viktoria

      Komentář k receptu Uzený pečený bůček

      Ahoj, chtěla bych se zeptat, prohřát bůček je tím myšleno ponechat v horkém vývaru a prohřát, nebo v tom vývaru ho dat na plotýnku a ohřívat ale ne vařít?

      08.11.2015 23:41:19

    • Jarka-P
      Jarka-P

      křenová omáčka

      Jak doporučuji křenovou omáčku, tak máte jistě pravdu, STAČÍ SI VE VYHLEDAVAČI ji jenom najít, nechci se opakovat . Určitě s výběrem budete spokojená. Dobrou chuť.

      11.08.2009 08:26:46


    • ebollka
      ebollka

      Dúfala som, že sa konečne dozviem recept na nejakú skutočne dobrú chrenovú omáčku. Ten údený bôčik by si to zaslúžil.

      07.08.2009 20:21:11


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Uzený pečený bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.