reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Výborného uzeného lososa můžeme pro rodinu nebo přátele připravit i na grilu. Recept ocení nejeden gurmán.


  • 1,9

    1,8 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Osušený filet lososa namočíme na 15 minut do tmavého třtinového rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5 cm). Poté filet opláchneme vodou a osušíme papírovou utěrkou. Z misky vylijeme rum a vytřeme ji do sucha.

Třetinu marinády (sůl, cukr, pepř) vsypeme na dno misky a vložíme na ní lososa kůží dolů. Zbytek směsi nasypeme na filet a jemně vklepeme do masa. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a necháme 4 hod marinovat v lednici.

Udící lupínky předem namočíme na 1 hodinu do vody, poté scedíme, necháme okapat a připravíme gril na nepřímé grilování.

Lososa marinovaného v rumu po 4 hodinách vyjmeme ze směsi, opláchneme vodou a osušíme papírovou utěrkou. Filet umístíme doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhodíme okapané lupínky. Lososa grilujeme nepřímou metodou při 200 °C cca 30 - 40 minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat.

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu chutná výtečně a jistě jím nadchnete i své hosty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

    Celkový počet komentářů: 3
    • dušan
      dušan

      marinovat uzeného lososa v rumu může jen magor...

      02.04.2019 11:18:16

    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

      Jsem moc ráda,že jste zveřejnil tento recept.Maminka kdysi na návštěvě v Čechách jedla uzeného lososa marinovaného v rumu a moc si pochutnala,ale recept jsme na tuto lahůdku nikde nevyčetli.Moc děkuji za recept.

      10.04.2014 14:59:50

      • Tomáš Dytrych
        Tomáš Dytrych

        Re: Komentář k receptu Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

        Dobrý den,
        to mne moc těší. TD

        16.04.2014 13:24:35



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.