reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Jazyk uvaříme, očistíme a necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme na 4 tenké plátky. Zbytek jazyka nakrájíme na kostky. Okurky nakrájíme na kostky a smícháme s kostkami jazyka. Aspik rozehřejeme.

Asi 4 menší nebo jiné vhodné misky vylijeme aspikem tak, aby na stěnách vznikla 3 - 4 mm silná vrstva aspiku. Necháme je ztuhnout. Do středu misek dáme snítku petrželky, kapii a zakapeme aspikem. Když aspik ztuhne, vložíme plátek jazyka. Na něj rozdělíme směs okurek a jazyka. Vše zalijeme aspikem. Uzený jazyk v aspiku necháme důkladně ztuhnout.

Uzený jazyk v aspiku vyklopíme z misek a můžeme servírovat. Vhodné je čerstvé pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Uzený jazyk v aspiku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.