Uzenou rolku dáme do vody s bobkovým listem, novým kořením, oloupanými 4 stroužky česneku a celým pepřem. Přivedeme k varu a vaříme asi 40 minut. Pak maso vyjmeme a necháme vychladnout.
Zatím si připravíme špenát. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zbylé 2 stroužky česneku očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme špenát a společně vše podusíme asi 10 - 15 minut. Špenát zbavíme přebytečné tekutiny a ochutíme špetkou vegety a pepřem. Odstavíme jej a vmícháme uzený sýr. Špenát necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek a podle potřeby osolíme. Necháme jej zcela vychladnout. Špenát by měl být hodně hustý.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále do obdélníku. Uzené maso zbavíme případné síťky a důkladně jej potřeme ze všech stran špenátem. Uložíme jej na listové těsto a zabalíme. Vrchní část potřeme rozšlehaným vejcem a podle chuti posypeme sezamem, kmínem nebo solí. Uzené ve špenátu opatrně přeložíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme to trouby předehřáté na 170 °C. Uzené ve špenátu pečeme, až je těsto hotové - zlatavé. Upečené opět potřeme vejcem nebo mlékem, aby se těsto nedrobilo.
Upečené uzené ve špenátu opatrně nakrájíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo jen zeleninový salát.