reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Uzené s fazolovým salátem a angreštovou omáčkou

Neobvyklý recept na uzené maso podávané s angreštovou omáčkou a fazolovým salátem.


  • 5,0

    5 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby

salát



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Fazole necháme namočené přes noc. Uzené maso uvaříme doměkka. Namočené fazole uvaříme ve vývaru z uzeného masa, který jsme okořenili 1 cibuli a stroužky česneku v celku, několika kuličkami pepře a bobkovými listy. Nakonec k fazolím přidáme celer rozkrojený na čtvrtky a uvaříme doměkka. Mezitím uvaříme vejce natvrdo.

Druhou cibuli s kyselými okurkami nakrájíme nadrobno. Uvařené fazole necháme okapat. Uvařený celer a vejce nakrájíme na kostičky. Promícháme fazole, cibuli, celer, okurky a vejce. Osolíme a vmícháme podle chuti hořčici, okyselíme, přisladíme, opepříme a promícháme se 2 lžícemi oleje. Hotový salát uložíme vychladit do ledničky.

Nyní začneme připravovat omáčku. Očištěný angrešt podusíme s trochou vody na másle doměkka a prolisujeme. Angrešt může být i nezralý, lze použít i kompot či zavařenina. K prolisovanému angreštu přidáme smetanu, ve které jsme rozkvedlali lžíci mouky a žloutky. Přidáme víno, přisolíme, dorovnáme chuť cukrem nebo citronovou šťávou a povaříme.

Uzené s fazolovým salátem a angreštovou omáčkou podáváme jako chutný a vydatný hlavní chod. Uzené maso servírujeme velmi horké s teplou omáčkou a k tomu přidáme dobře vychlazený fazolový salát. Jako příloha se hodí pečivo nebo ještě lépe tvarohový koláč s koprem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzené s fazolovým salátem a angreštovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Marv
      Marv

      zkusil jsem...uvařil jsem...uložil jsem do kuchařky.....dobré

      16.09.2017 16:35:28


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Uzené s fazolovým salátem a angreštovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.