reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Uzené s fazolovým salátem a angreštovou omáčkou

Neobvyklý recept na uzené maso podávané s angreštovou omáčkou a fazolovým salátem.


  • 5,0

    5 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby

salát



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Fazole necháme namočené přes noc. Uzené maso uvaříme doměkka. Namočené fazole uvaříme ve vývaru z uzeného masa, který jsme okořenili 1 cibuli a stroužky česneku v celku, několika kuličkami pepře a bobkovými listy. Nakonec k fazolím přidáme celer rozkrojený na čtvrtky a uvaříme doměkka. Mezitím uvaříme vejce natvrdo.

Druhou cibuli s kyselými okurkami nakrájíme nadrobno. Uvařené fazole necháme okapat. Uvařený celer a vejce nakrájíme na kostičky. Promícháme fazole, cibuli, celer, okurky a vejce. Osolíme a vmícháme podle chuti hořčici, okyselíme, přisladíme, opepříme a promícháme se 2 lžícemi oleje. Hotový salát uložíme vychladit do ledničky.

Nyní začneme připravovat omáčku. Očištěný angrešt podusíme s trochou vody na másle doměkka a prolisujeme. Angrešt může být i nezralý, lze použít i kompot či zavařenina. K prolisovanému angreštu přidáme smetanu, ve které jsme rozkvedlali lžíci mouky a žloutky. Přidáme víno, přisolíme, dorovnáme chuť cukrem nebo citronovou šťávou a povaříme.

Uzené s fazolovým salátem a angreštovou omáčkou podáváme jako chutný a vydatný hlavní chod. Uzené maso servírujeme velmi horké s teplou omáčkou a k tomu přidáme dobře vychlazený fazolový salát. Jako příloha se hodí pečivo nebo ještě lépe tvarohový koláč s koprem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzené s fazolovým salátem a angreštovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Marv
      Marv

      zkusil jsem...uvařil jsem...uložil jsem do kuchařky.....dobré

      16.09.2017 16:35:28


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Uzené s fazolovým salátem a angreštovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.