reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Uzené na víně se šípkovou omáčkou

Zajímavá varianta, jak servírovat uzené maso. Více kalorií, ale tím spíše vhodné pro zimní měsíce.


  • 4,7

    4,6 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Opláchnuté maso uvaříme doměkka, poté vyjmeme a uchováme v teple. Vývar si schováme pro přípravu omáčky.

Rozehřejeme máslo, mícháme, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým vývarem z masa, rozšleháme a povaříme. Nakonec přilijeme červené víno, vmícháme šípkovou marmeládu, dochutíme cukrem a solí. Lze přidat i nastrouhanou citronovou kůru. Omáčku promícháme a necháme ještě provařit asi tak 30 minut. Nakonec přidáme rybíz nebo brusinky, ještě krátce prohřejeme.

Uzené maso nakrájené na plátky přelijeme horkou omáčkou a podáváme s bramborovým knedlíkem. Posypeme bylinkami, případně kousky opečené slaniny.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Uzené na víně se šípkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.