reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Uzené koleno s knedlíky a se zelím

Možná, že ne moc zdravě, ale určitě vydatně vás nakrmí uzené koleno s knedlíky a se zelím. Pro podporu trávení doporučuji jídlo spláchnout“ vychlazeným pivem.


  • 3,1

    168×

    3,1 168
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové uzené koleno vaříme 40 minut v tlakovém hrnci společně s pepřem, bobkovým listem a novým kořením v mírně osolené vodě.

K zelí přidáme kmín a cukr, zalijeme vodou a vaříme 15 minut.

Hotový houskový knedlík, klidně zakoupený v obchodě, nakrájíme na plátky a nad párou ohříváme asi 10 minut.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova usmažíme na másle.

Uvařené uzené koleno vyjmeme z vývaru a naporcujeme. Přidáme na talíř k uvařeným knedlíkům. Knedlíky polijeme máslem s usmaženou cibulkou.

Uzené koleno s knedlíky a se zelím zapíjíme chlazeným pivem.

Vývar z masa nevyléváme, můžeme z něj připravit výbornou uzenou polévku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzené koleno s knedlíky a se zelím

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      uzené knedlík zelí

      Velmi ho miluji,ale používám uzenou vepřovou oháňku.Masíčko je velice šťavnaté i jemnější,než "tlusté koleno".Právě jsme obídek dojedli a posílám fotografii porcičky s přáním dobré chuti....///

      02.05.2016 12:50:20

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Uzené koleno s knedlíky a se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.