reklama
hledat uživatel
       

Uzené halušky

Bramborové halušky maštěné sádlem a ochucené uzeným nastrouhaným sýrem, poléváme smetanou.


  • 3,0

    721×

    3 721
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, ustátou vodu scedíme, přidáme prosátou mouku, sůl a vypracujeme těsto. Malou lžičkou vykrajujeme nočky nebo těsto protlačujeme struhadlem s velkými otvory do vařící slané vody. Vaříme zvolna 5-6 min. Vyndáváme z vody cedníkem, necháme okapat a promícháme s rozehřátým sádlem, aby se halušky neslepily. Přidáme sýr a před podáváním přelijeme několika lžícemi smetany.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzené halušky

    Celkový počet komentářů: 1

    • Petra
      Petra

      Nejsou halušky spíš slovenské?

      Nevím, ale řekla bych, že halušky jsou spíš slovenské národní jídlo ... neví někdo odkud pochází? Díky Petra

      13.04.2004 19:52:46

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Uzené halušky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.