reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Uzená treska s pažitkovou omáčkou

Ryba a spousta vitamínů ze zeleniny. To si nesmíte nechat ujít.


  • 3,8

    3,7 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pro přípravu omáčky dáme do kastrůlku šalotku, víno a 5 lžic vinného octa. Vaříme 5 - 10 minut, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Omáčku přecedíme, odstraníme šalotku a zbylou směs vrátíme zpět do kastrůlku.

Do velké pánve naskládáme vedle sebe plátky ryby kůží dolů. Zalijeme studenou vodou a zbytkem vinného octa. Zvolna přivedeme k varu, poté zakryjeme pokličkou a odstavíme.

Plátky tresky by měly mít asi 175 g. Šalotky nasekáme najemno a pažitku také nasekáme. Špenát dáme do velké pánve a vaříme 3 - 4 minuty, dokud nezměkne. Vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a dochutíme jej.

Zahřejeme připravenou vinnou šťávu a vmícháme máslo, čímž získáme krémovou omáčku. Přidáme pažitku a koření.

Ryby pečlivě osušíme, naservírujeme na talíře, doplníme špenátem a zalijeme pažitkovou omáčkou.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Uzená treska s pažitkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.