reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Uzená stehna pečená v tlakovém hrnci

Uzená kuřecí stehna v takovéto rychlé úpravě opravdu chutnají jako pečená.


  • 4,0

    4 8
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Maso oddělíme od kosti a kůže (nevyhazujeme, použijeme na uzený vývar), cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky.

Do rozehřátého tlakového hrnce (papiňáku) dáme mírně rozpustit slaninu, přidáme cibuli a chvilku restujeme. Vložíme obrané maso, 2 minuty necháme osmahnout, rozdrobíme bujón, podlijeme horkou vodou a přiklopíme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme uzená stehna v tlakovém hrnci na mírném plameni 10 minut. Během vaření hrncem několikrát mírně potřeseme ze strany na stranu, aby se nám maso nepřichytilo ke dnu.

Takto připravená uzená stehna jsou opravdu jako pečená a mohou se podávat se špenátem, k dušenému zelí, nebo jen s bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzená stehna pečená v tlakovém hrnci

    Celkový počet komentářů: 2

    • uška
      uška

      Vím,že je to takové"zavádějicí"třást s tlakovým hrncem,ale neuváděla bych to,kdyby jsem opravdu neměla vyzkoušeno:-)Když je v hrnci malé množství vody a pouze lehkým pohybem se ze strany na stranu hrncem pohne,tak při dnešní kvalitě papiňáků by se žádná pohroma neměla přihodit.Ovšem pozor-pokud je to stará maďarská hliníková Kukta,tak tam bych neměla odvahu ani já:-)
      Já používám papiňáky už velkou řadu let a vaření si bez nich nedovedu představit.Moje maminka,tak ta raději prostojí u sporáku třeba půl dne i když ji není dobře,než by v paiňáku uvařila za poměrně krátkou dobu.Ale znám opravdu hodně lidí,kteří se tohoto pomocníka bojí a Vám se nedivím,že nemáte odvahu.
      Děkuji za komentář:-)

      04.07.2012 11:45:57

    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      podle mě postup pro odvážné

      třást s natlakovaným hrncem bych asi neměla odvahu.
      Asi se mám ráda.

      03.07.2012 21:58:18


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Uzená stehna pečená v tlakovém hrnci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.