reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Uzená polévka z žebírek

Uzená polévka z žebírek

Nejchutnější uzená polévka je podle mého názoru z uzených žebírek nebo uzené oháňky, proto vkládám tento oblíbený a jednoduchý recept.


  • 4,8

    104×

    4,7 104
  • 35 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žebra, kroupy, celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek, sůl a bujon vložíme do tlakového hrnce a zalijeme vodou po rysku.

Hrnec uzavřeme a po přivedení do varu vaříme 20 minut. Poté vyjmeme žebírka a koření, vsypeme brambory nakrájené na kostky a povaříme doměkka.

Polévku okořeníme majoránkou a přidáme dvě hrsti uzeného masa, které jsme ořezali z povařených žebírek. Zbytek masa můžeme použít například na šunkofleky.

Uzenou polévku z žebírek ihned podáváme na stůl k jídlu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Uzená polévka z žebírek

    Celkový počet komentářů: 15
    • amatér
      amatér

      Proč stále ten nesmysl s bujonem? Podobnou, ale lahodnější a voňavější chuť má přece libeček.

      30.05.2018 11:10:33

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Uzená polévka z žebírek

      Dobrý den, děkuji za recept. Konečně jsem měla výbornou polévku. Použila jsem tedy koleno , ale důležitá byla ta vůně uzeného. Rodina mi ji pochválila :-)

      02.05.2018 08:11:07

    • antonin
      antonin

      uzená polévka

      Polévku jsem dělal podle receptu a všem chutnala byla dobrá.Doporučuji všem.

      15.11.2017 10:49:11

    • Irena
      Irena

      Vaše recepty!

      Dobrý den,

      protože patříte mezi aktivnější uživatele našeho webu, rozhodli jsme se Vás oslovit ke spolupráci.

      Pomozte nám vylepšit web – přejeme si, abyste toho byli součástí!

      Pro více informací mi prosím napište na vareni.cz@post.cz.

      Za tým vareni.cz předem děkuje,

      Irena

      18.10.2017 15:30:59

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Uzená polévka z žebírek

      Proč přidávat do polévky brambory, žebírka,koření,kroupy a česnek? Stačí ohřát vodu, frknout tam dva bujony a vyjde no nastejno. Je to rychlejší, levnější a výsledná chuť bude stejná! Dobrou chuť ............

      01.03.2017 03:59:34

      • janis
        janis

        Re: Komentář k receptu Uzená polévka z žebírek

        Hlavně proč tam dávat bujón??? To bych teda nejedla. Vše jak je, ale bez bujónu! Ono se totiž dá vařit i bez něj :-P

        10.03.2017 08:34:02

      • Richard Novák
        Richard Novák

        Re: Komentář k receptu Uzená polévka z žebírek

        Tohle se nedá ani komentovat. Miluji názory zjevně michelinských kuchařek.

        19.05.2017 06:47:51

    • PixWords
      PixWords

      Komentář k receptu Uzená polévka z žebírek

      6*

      27.11.2016 10:30:30

    • rphm
      rphm

      Komentář k receptu Uzená polévka z žebírek

      Tahle polévka se nedá neuvařit.

      03.01.2016 09:52:03

    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Uzená polévka z žebírek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.