reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Uzená makrela na toastech

Toasty se smetanovým pórkem, teplou uzenou makrelou a zapečené se sýrem a rajčetem.


  • 4,1

    14×

    4,1 14
  • 25 min

Postup přípravy

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, páteřní kosti a kůže. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Toastový chléb připravíme v topinkovači.

Na másle necháme zesklovatět pórek, zalijeme ho smetanou a vložíme celé dvě poloviny makrely. Vše přivedeme k varu a jakmile se ryba prohřeje, přendáme ji na talířek a uchováme na teple. Smetanu necháme vydusit. Poloviny makrel šikmo rozkrojíme na čtyři porce.

Na opečené toasty rozdělíme pórek dušený na smetaně, makrelu, plátek rajčete a zasypeme strouhaným eidamem. Krátce zapečeme pod rozpáleným grilem, dokud se sýr nerozpustí.

Toasty s uzenou makrelou zdobíme zelenou petrželkou a podáváme teplé jako předkrm nebo chuťovku k vínu či pivu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Uzená makrela na toastech

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.