reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Úžasné domácí rohlíky

Recept na rohlíky z domácí pekárny, které chutnají dokonale.


  • 4,6

    202×

    4,6 202
  • 2 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Energetická hodnota

961 kJ / 229,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Sádlo necháme rozpustit. V obvyklém pořadí (nejprve tekuté a potom ostatní) dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů, apod. Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple.

Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 - 230 °C 10 -15 minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára.

Úžasné domácí rohlíky přendáme na mřížku a necháme vystydnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Úžasné domácí rohlíky

    Celkový počet komentářů: 79
    • Nadej
      Nadej

      Skvělé, co jsem je vyzkoušela, dělám je často a nikdy nezůstanou :-)

      15.10.2018 10:48:03

    • Adela
      Adela

      Chtela bych se zeptat co delam spatne kdyz testo nekyne, kvasek je ale testo je hrozne tuhe.. vypracovane ale presto tuhe tudiz pak nekyne

      25.08.2017 21:57:22

    • Misule
      Misule

      Komentář k receptu Úžasné domácí rohlíky

      Kdyz byly jeste teplé,docela se daly,ale pak uz teda ne :-( zklamani

      01.02.2017 14:40:29

    • Vefka
      Vefka

      Dle receptu je možné udělat i veku - 2 kusy. Obdobný postup - rozdělit těsto na poloviny a vyválet do obdélníku jedna strana v délce plechu.. Poté stočit a nechat vykynout. Pekla jsem cca 22 minut. Po upečení je střídka pevná. Pro pekaře s čerstvým droždím - dala jsem větší polovinu kostky.

      18.12.2016 17:19:03

    • Peggy
      Peggy

      Dobrý den všem, přečetla jsem si recept na rohlíky a nějak mi tam chybí vejce, je to tak dobře? Mám jeden starý recept na housky a tam vejce je, tak nevím..... díky za odpovědi

      04.12.2016 13:14:01

    • Iveta
      Iveta

      čerstvé droždí

      dobrý den, chci se zeptat,kolik mám dát droždí, když chci dát čerstvé a ne sušené. Na netu jsem našla, že 1g sušeného odpovídá 2,5g čerstvého....takže bych měla dát 7x2,5 = 17,5g????

      01.09.2016 10:32:35

      • Jiří Kosek
        Jiří Kosek

        Re: čerstvé droždí

        V podstatě máte pravdu. Sáček sušeného droždí 7g se počítá na 500g mouky a odpovídá 1/2 kostce čerstvého, které váží necelých 50g.
        Přesné dávkování nemá smysl, kvasinky se rozmnoží a za potravu mají cukr a škrob z mouky. Proto se rozpuštěný kvásek vždy vylije přímo na mouku a nechá se zkvasit tam a ne v nějaké misce.
        Ještě jedna odpověď: Za " totáča " se v pekárnách do rohlíků opravdu dávalo vejce, ale i v té době už sušené!

        29.11.2018 22:00:23

    • Vladka
      Vladka

      Komentář k receptu Úžasné domácí rohlíky

      Pro Kecáš - vždyď vůbec nemusí být pekárna - krásně jdou zadělat ručně a jsou fajn. Taky nemám pekárnu.

      02.07.2016 17:02:58

    • mpvac
      mpvac

      lepší neznam

      Nejlepší recept na rohlíky co jsem zatím vyzkoušela. Jsou to opravdu rohlíky a ne buchtová chuť, dokonce jsou křupavé. Potiram mlékem,peču cca20-22min.na 215°C,ale každá trouba peče jinak.Děkuji za recept.

      29.06.2016 20:10:58

    Nalezeno receptů: 79
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Úžasné domácí rohlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.