reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na potření

Energetická hodnota

998 kJ / 238,4 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

V obvyklém pořadí (nejprve tekuté a potom ostatní) dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů, apod. Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple.

Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 - 230 °C 10 -15 minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára.

Domácí rohlíky přendáme na mřížku a necháme vystydnout.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Úžasné domácí rohlíky

Celkový počet komentářů: 76
  • Adela
    Adela

    Chtela bych se zeptat co delam spatne kdyz testo nekyne, kvasek je ale testo je hrozne tuhe.. vypracovane ale presto tuhe tudiz pak nekyne

    25.08.2017 21:57:22

  • Misule
    Misule

    Komentář k receptu Úžasné domácí rohlíky

    Kdyz byly jeste teplé,docela se daly,ale pak uz teda ne :-( zklamani

    01.02.2017 14:40:29

  • Vefka
    Vefka

    Dle receptu je možné udělat i veku - 2 kusy. Obdobný postup - rozdělit těsto na poloviny a vyválet do obdélníku jedna strana v délce plechu.. Poté stočit a nechat vykynout. Pekla jsem cca 22 minut. Po upečení je střídka pevná. Pro pekaře s čerstvým droždím - dala jsem větší polovinu kostky.

    18.12.2016 17:19:03

  • Peggy
    Peggy

    Dobrý den všem, přečetla jsem si recept na rohlíky a nějak mi tam chybí vejce, je to tak dobře? Mám jeden starý recept na housky a tam vejce je, tak nevím..... díky za odpovědi

    04.12.2016 13:14:01

  • Iveta
    Iveta

    čerstvé droždí

    dobrý den, chci se zeptat,kolik mám dát droždí, když chci dát čerstvé a ne sušené. Na netu jsem našla, že 1g sušeného odpovídá 2,5g čerstvého....takže bych měla dát 7x2,5 = 17,5g????

    01.09.2016 10:32:35

  • Vladka
    Vladka

    Komentář k receptu Úžasné domácí rohlíky

    Pro Kecáš - vždyď vůbec nemusí být pekárna - krásně jdou zadělat ručně a jsou fajn. Taky nemám pekárnu.

    02.07.2016 17:02:58

  • mpvac
    mpvac

    lepší neznam

    Nejlepší recept na rohlíky co jsem zatím vyzkoušela. Jsou to opravdu rohlíky a ne buchtová chuť, dokonce jsou křupavé. Potiram mlékem,peču cca20-22min.na 215°C,ale každá trouba peče jinak.Děkuji za recept.

    29.06.2016 20:10:58

  • Hovno s mlíkem
    Hovno s mlíkem

    Nemame pekarnu vole

    14.06.2016 12:48:35

  • Jana
    Jana

    opravdu skvělé

    Nedá mi, abych nenapsala. Od té doby, co jsem objevila tento recept, voní to u nás docela často. Přijdu domů, naházím vše do pekárny, za 1,5 je připraveno a upletu si, na co mám chuť - rohlíky, houstičky, hvězdičky, uzly, zkrátka jak kdo chce. Do 2 hodin hotovo a práce cca na 15 min. Díky, milá anno, za tento recept, vždycky si na Tebe vzpomenu :-)

    17.04.2016 18:22:31

    • Iv17
      Iv17

      Re: opravdu skvělé

      Nemám důvěru k sušenému droždí, je možné použít normální droždí, ale asi by stačila půlka kostičky?

      15.06.2016 08:11:44

Nalezeno receptů: 76
|< << 12345678 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Úžasné domácí rohlíky