Úžasné domácí rohlíky

2 h 30 min | příloha | 10 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 217388x
Recept na rohlíky z domácí pekárny.
Komentáře receptu 75
Uvařil jsem to (Recept vařilo 47 lidí)


Postup přípravy receptu

V obvyklém pořadí (nejprve tekuté a potom ostatní) dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů, apod. Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple.

Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 - 230 °C 10 -15 minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára.

Domácí rohlíky přendáme na mřížku a necháme vystydnout.

anna autor receptu:

Úžasné domácí rohlíky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Úžasné domácí rohlíky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 998 kJ / 238,4 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 3990 běžně 8750 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
156 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Úžasné domácí rohlíky

Recept se nachází v 850 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4344 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Úžasné domácí rohlíky

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Úžasné domácí rohlíky Misule 01.02.2017 14:40:29

    Kdyz byly jeste teplé,docela se daly,ale pak uz teda ne :-( zklamani

  • Dle receptu je možné udělat i veku - 2 kusy. Obdobný postup - rozdělit těsto na poloviny a vyválet do obdélníku jedna strana v délce plechu.. Poté stočit a nechat vykynout. Pekla jsem cca 22 minut. Po upečení je střídka pevná. Pro pekaře s čerstvým droždím - dala jsem větší polovinu kostky.

  • vejce Peggy 04.12.2016 13:14:01

    Dobrý den všem, přečetla jsem si recept na rohlíky a nějak mi tam chybí vejce, je to tak dobře? Mám jeden starý recept na housky a tam vejce je, tak nevím..... díky za odpovědi

  • čerstvé droždí Iveta 01.09.2016 10:32:35

    dobrý den, chci se zeptat,kolik mám dát droždí, když chci dát čerstvé a ne sušené. Na netu jsem našla, že 1g sušeného odpovídá 2,5g čerstvého....takže bych měla dát 7x2,5 = 17,5g????

  • Komentář k receptu Úžasné domácí rohlíky Vladka 02.07.2016 17:02:58

    Pro Kecáš - vždyď vůbec nemusí být pekárna - krásně jdou zadělat ručně a jsou fajn. Taky nemám pekárnu.

  • lepší neznam mpvac 29.06.2016 20:10:58

    Nejlepší recept na rohlíky co jsem zatím vyzkoušela. Jsou to opravdu rohlíky a ne buchtová chuť, dokonce jsou křupavé. Potiram mlékem,peču cca20-22min.na 215°C,ale každá trouba peče jinak.Děkuji za recept.

  • opravdu skvělé Jana 17.04.2016 18:22:31

    Nedá mi, abych nenapsala. Od té doby, co jsem objevila tento recept, voní to u nás docela často. Přijdu domů, naházím vše do pekárny, za 1,5 je připraveno a upletu si, na co mám chuť - rohlíky, houstičky, hvězdičky, uzly, zkrátka jak kdo chce. Do 2 hodin hotovo a práce cca na 15 min. Díky, milá anno, za tento recept, vždycky si na Tebe vzpomenu :-)

  • Kecáš Hovno s mlíkem 14.06.2016 12:48:35

    Nemame pekarnu vole

  • Komentář k receptu Úžasné domácí rohlíky petr 30.06.2015 11:46:57

    To už je byzardní když v receptu je napsáno, že si máme těsto zadělat v pekárně. Za chvíli už nebudem muset v té kuchini dělat vůbec nic.... Doufám že se nedožiju doby kdy budou v receptech konzervanty éčka a tužydla na profesionální úrovni jako jsou různé gumy...

Nalezeno receptů: 75
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Úžasné domácí rohlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept