reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Úžasná játrová paštika

Játrová paštika uvařená ve vodní lázni. Jedla jsem ji na návštěvě u kamarádky a je opravdu úžasná, takže se musím podělit o recept.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 711 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, polijeme koňakem a necháme odležet v lednici. Vepřové maso a vepřová játra třikrát umeleme. Kořenovou zeleninu pokrájíme, podusíme na másle a vychladlou umeleme, přidáme k mletému masu a játrům. Vše ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a kmínem. Přidáme bílé víno a důkladně promícháme.

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií, která musí přesahovat, a anglickou slaninou. Polovinu maso-játrové hmoty rozetřeme do formy, poklademe játry naloženými v koňaku, přidáme zbytek masové hmoty, pokryjeme zbytkem anglické slaniny a folií.

Formu na biskupský chlebíček dáme do pekáče s vodou a v troubě při 90 °C pečeme asi 80 minut. Po upečení a zchladnutí dáme paštiku do ledničky na 12 hodin uležet.

Úžasnou játrovou paštiku při podávání ozdobíme nejlépe brusinkami a zelenými bylinkami. Paštiku podáváme s pečivem podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Úžasná játrová paštika

    Celkový počet komentářů: 9
    • Jiri Novotny
      Jiri Novotny



      Aleno každý vaří na co má a co mu chutná.po čase budeš možná jíst i to co ti nechtná protože na jiné nebudeš mít!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

      20.01.2014 06:51:09

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Úžasná játrová paštika

      dík Jardovi za pochvalu,je vidět že bez vyzkoušení receptu se nemá kritizovat

      19.01.2014 17:57:43

    • jarda
      jarda

      uzasna jatrova pastika

      Ja jsem ji podle toho receptu udelal a mohu potvrdit ze je opravdu skvela´ kdyz se recept dodrzi tak jak je prezentovan.

      19.01.2014 17:08:59


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Úžasná játrová paštika

      hynku dík

      01.09.2013 17:47:36

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Úžasná játrová paštika

      nám chutnala a jídla která neochutnám nepomlouvám

      31.08.2013 09:07:51

    • alena
      alena

      úžasná játrová....

      játra a bílé víno? zeleninový základ na paštiku?absolutní propadák, neznalost gastronomie, to je prostě blaf, ne úžasná paštika. prostě jsme národ, co tláská všechno dohromady, i to, co je nesmyslné, jen ať toho je hodně!!

      31.08.2013 08:35:33

      • hynek87
        hynek87

        Re: úžasná játrová....

        By mě zajímalo kolik jste na vaření uložila receptů vy paní Aleno, že máte tu drzost kritizovat něco co jste ani neochutnala. Je zajímavé s jakou pravidelností se tu objevují lidé, kteří nemají odvahu podělit se s ostatními o své zkušenosti. Asi mají strach, že by jim mohl někdo jejich recepty pohanět, ale po přečtení 2-3 receptů se z nich stanou experti přes vaření a vyplodí takový příspěvek. Největší prdel ale je to, že se na tyto stránky přišli vlastně na čumendu a šmírovat jak to dělají ostatní. Pro lumík: nenech se takovýma vemenama znechutit.

        01.09.2013 08:56:15


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Úžasná játrová paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.