reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Utopenci s hořčicí

Recept na dobrý vyprošťovák.


  • 4,8

    44×

    4,7 44
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme ocet, vodu, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a rovnou lžíci cukru, necháme přejít varem. Nálev necháme vychladit.

Než nám lák vychladne, podélně nařízneme oloupané špekáčky (6 - 8 ks), zevnitř je pomažeme hořčicí, trochu opepříme a vložíme 2 půl kolečka cibule.

Do připravené sklenice (nádoby) dáme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme naplněné špekáčky a zalijeme vychladlým lákem. Necháme pokud možno asi týden odstát, aby se utopenci pořádně proležely.

Utopence s hořčicí konzumujeme s chlebem či jiným pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Utopenci s hořčicí

    Celkový počet komentářů: 1

    • vlado
      vlado

      Utopenci s hořčicí

      Dělám je už přes 40 let podle podobného receptu a ještě nikdy si nikdo nestěžoval nebo nedejbože se ošklíbal. Dělám to do 4 litrovky, tj.2 kg špekáčků a kilo cibule. Do hořčice rozmíchám přiměřeně papriku a pepř. Na nálev používám dříve Deko dnes Lako (bez kyseliny benzoové!) a podle návodu v Lako jen polovinu octa. Naskládámv oloupané, naříznuté a na řezu hořčicí pomazané špekáčky, proložím cibulí, zaliju vychladlým nálevem a za týden je po nich. Bohužel v posledních letech najít takové špekáčky, jaké se dělaly dříve, je téměř neřešitelný úkol! I na těch dnešních si však lze pochutnat.

      08.06.2020 16:06:50


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Utopenci s hořčicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.