reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Okurky nakrájíme na plátky, mrkev nastrouháme, feferonky nastrouháme nebo nařežeme na plátky, česnek nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme a rozebereme na kolečka.

Buřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí, vhodná je klasická plnotučná nebo francouzská, a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 - 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme.

Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu buřtů, cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání, až je sklenice plná (končíme cibulí).

Podle návodu připravíme nálev z Deka, osladíme 3 - 5 kousky umělého sladidla.
Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1 - 1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené buřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přidáme do nádoby k buřtům.

Utopence s hořčicí a česnekem necháme 7 - 10 dní v chladu, nejlépe dole v lednici, lehce pokryjeme alobalem. Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého.

K utopencům doporučuji slaný rohlík nebo chléb.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Utopenci s hořčicí a česnekem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.