reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Utopenci podle Marčusova strýce

Recept na pikantní utopence pro všechny mlsouny a milovníky utopenců.


  • 3,0

    128×

    3 128

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrouháme na půlkolečka. Špekáčky nebo jiné párky či klobásy oloupeme a podélně rozřízneme, proložíme cibulí a naskládáme do sklenic.

Směs koření, octa a vody přivedeme k varu a lákem ihned zalijeme špekáčky s cibulí. Sklenice vložíme do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut.

Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Vše vychází na 6 - 8 sklenic 0,7l nebo 2 třílitrové sklenice.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Utopenci podle Marčusova strýce

    Celkový počet komentářů: 1

    • klaun
      klaun

      Utopenci....

      Škoda, ale tímto způsobem špekáčky naprosto znehodnotíte. Špek se vařením vyvaří a vylouhuje na okraje sklenice a po vychladnutí místo špekáčku vyndaváte cosi odporně slizkého, co se ani špekáčkům nepodobá. Tímto způsobem by se dali zpracovávat vuřty, které obsahují minimální množství špeku a separát z něhož jsou po většině vyráběny též moc špeku neobsahuje. Správný špekáček by měl obsahovat mimo hovězího a vepřového masa minimálně 27% hřbetního sádla.

      26.06.2012 15:26:13


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Utopenci podle Marčusova strýce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.