reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Utopenci podle Marčusova strýce

Recept na pikantní utopence pro všechny mlsouny a milovníky utopenců.


  • 3,0

    127×

    3 127

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrouháme na půlkolečka. Špekáčky nebo jiné párky či klobásy oloupeme a podélně rozřízneme, proložíme cibulí a naskládáme do sklenic.

Směs koření, octa a vody přivedeme k varu a lákem ihned zalijeme špekáčky s cibulí. Sklenice vložíme do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut.

Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Vše vychází na 6 - 8 sklenic 0,7l nebo 2 třílitrové sklenice.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Utopenci podle Marčusova strýce

    Celkový počet komentářů: 1

    • klaun
      klaun

      Utopenci....

      Škoda, ale tímto způsobem špekáčky naprosto znehodnotíte. Špek se vařením vyvaří a vylouhuje na okraje sklenice a po vychladnutí místo špekáčku vyndaváte cosi odporně slizkého, co se ani špekáčkům nepodobá. Tímto způsobem by se dali zpracovávat vuřty, které obsahují minimální množství špeku a separát z něhož jsou po většině vyráběny též moc špeku neobsahuje. Správný špekáček by měl obsahovat mimo hovězího a vepřového masa minimálně 27% hřbetního sádla.

      26.06.2012 15:26:13

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Utopenci podle Marčusova strýce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.