reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Univerzální rajská omáčka

Praktický recept na univerzální omáčku pro plněné papriky, mleté, hovězí či vepřové maso.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme zesklovatět na oleji a přidáme cukr, který necháme mírně zkaramelizovat. Poté zaprášíme hladkou moukou a zamícháme. Když se vytvoří jíška, zalijeme vodou, abychom měli jíšku stále hustou, přidáme rajčatový protlak, zavařená rajčata a jemný kečup.

Vše pořádně zamícháme a dochutíme kuličkami nového koření, černého pepře, přihodíme bobkový list a mírně osolíme. Podle konzistence můžeme ještě přilít vodu a necháme povařit cca 20 minut.

Poté vyjmeme bobkový list a zbytek omáčky rozmixujeme na jemno i s rajčaty, pokud chceme, aby byla omáčka hutnější. Chceme-li mít omáčku jemnou, propasírujeme přes jemný cedník. Podle chuti můžeme omáčku osolit či přidat cukr.

Univerzální rajskou omáčku podáváme s paprikovými lusky, kuličkami z mletého masa,chutná i s vařeným hovězím či vepřovým masem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Univerzální rajská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.