reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Univerzální papriková směs

Směs rozmělněných paprik, cibule a dalších ingrediencí je použitelná jako samotná příloha k různým vařeným, pečeným a hlavně grilovaným masům, hodí se také do gulášů a popřípadě na těstoviny. Recept je jednoduchý.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme.

Ve vyšším hrnci rozpálíme olej a lehce na něm podusíme cibuli pokrájenou na menší kostičky. Přidáme papriky a oloupanou cuketu (pokrájené na plátky 2 x 2 cm), přidáme koření, sůl a vše dusíme 15 minut. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky a dusíme dalších 5 minut.

Podušenou směs lehce rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubší kaši. Do této zeleninové kaše přidáme kečup, protlak, želírovací cukr, lžičku prášku na konzervování zeleniny za studena a vše za neustálého míchání 5 minut vaříme. V této době směs dochutíme citronovou šťávou a cukrem tak, aby směs měla paprikovou lehce nasládlou a v pozadí jemně kysele navinulou chut.

Dochucenou paprikovou směs dáme ještě horkou do menších skleniček, uzavřeme a necháme vychladnout víčkem dolů, směs nám takto ošetřená vydrží minimálně 2 roky. Pro pálivou směs použijeme 3/4 kg pálivých paprik a 1/5 kg sladkých paprik.

Z tohoto množství je cca 18 - 20 2 dl skleniček. Univerzální papriková směs se používá za studena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Univerzální papriková směs

    Celkový počet komentářů: 5
    • Mirko
      Mirko

      Komentář k receptu Univerzální papriková směs

      perfektní, studené k horkému masu či uzenině lepší jak hořčice

      12.11.2014 00:26:35

    • ŠAŇO
      ŠAŇO

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      23.08.2014 14:09:50

      • Jana
        Jana

        Re: Univerzální papriková směs

        Já jsem dala Deko a je to také výborné

        03.09.2014 16:54:44


    • Jana
      Jana

      univerzální papriková směs

      Moc dobrá ke špagetám nebo smaženému sýru

      21.08.2014 15:57:02

    • princezna51
      princezna51

      Univer.paprik.směs

      Výborná chut, lepší než v německu kupovaný paprikový Dip.

      20.08.2014 00:05:05


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Univerzální papriková směs

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.