reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Univerzální chilli omáčka

Ke stolu si připravte studenou tekutinu, krajíc chleba na zajídání a u některých jedinců taky kapesník na utírání očí, protože slzet si do jídla není nic příjemného!


  • 2,9

    800×

    2,9 800
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 655 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

Tato omáčka se připravuje snadno a rychle, navíc ty nejdůležitější ingredience jsou k nalezení víceméně v každé kuchyni.Nakrájíme cibuli na kousky (já ji řežu na proužky). Potom nakrájíme maso, párky na kroužky, točený salám nebo kuřecí prsa na kousky podle libosti. Všechno smažíme na větší pánvi s rozpáleným tukem, dokud cibule nezesklovatí. Pokud se chystáme přidat nějakou mraženou zeleninu, klidně můžete. Stojí za to dávat pozor, aby se obsah pánve nepřipaloval. Ve volných chvílích můžeme nakrájet nějakou nemraženou zeleninu, 4 chilli papričky a začít je taky tepelně zpracovávat. Jestli se vám chilli papričky zdají moc ostré, vždycky z nich můžete odstranit jadérka. Pokud doma najdete olivy, klidně je také přidejte, nakrájíme je na kousky a dáme na pánev. Když jsou složky pokrmu, zvlášť maso a cibule, dostatečně zuhelnatělé, je čas přestat je škvařit. Přidáme asi tak šálek kečupu, rozředíme kapkou vody, zamícháme a trošku osolíme. Přidáme také koření. Patří sem dostatečné množství pálivé papriky, maličko pepře a cokoli dalšího, co vám v tu chvíli padne pod ruku (třeba grilovací směs). Teď, když je všechno koření důkladně zamícháno v omáčce, skloňte k pánvi hlavu a nadechněte se. Pokud vám nezačaly slzet oči, znamená to, že omáčka není dost ostrá a potřebuje přidat pár kapek tabaska. Výroba jídla se blíží do finální fáze. Pokud je chilli příliš husté, přikápněte trochu vody. Jestliže kousky masa a zeleniny jenom plavou jako v kaluži zředěné krve, dožeňte to moukou nebo jíškou. V případě, že máte náhodou někde schovaných pár arašídů, nasypte je do igelitového sáčku, položte na prkénko a velmi důkladně roztlučte kladívkem, paličkou, zbytkem jiného prkénka, zavařeninovou sklenicí nebo jiným tupým předmětem. Tohle netradiční burákové máslo se dá použít místo jíšky na zahuštění pokrmu. Ve chvíli, kdy máte pocit, že lepší už to stejně nebude, vypněte sporák. Tenhle výtvor je univerzální, jelikož se dá konzumovat s rýží, chlebem nebo dokonce špagetami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Univerzální chilli omáčka

    Celkový počet komentářů: 2

    • kemper
      kemper

      1) Neví,co to je chili.Zná maximálně tak do 50 000 jednotek.Jinak by nemohl napsat takovou volovinu.
      2) Mám dojem,že na kopečku malujou a dali jim vycházky.:-)

      18.07.2011 16:37:35

    • Kleema
      Kleema

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      18.07.2011 10:58:41


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Univerzální chilli omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.