reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ukrajinský kyjevský kotlet

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu

na potření

náplň

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Přední díl kuřete překrojíme po délce a ještě šikmo příčně. Z křidélka ponecháme jeho horní část, čímž vznikne kotlet, prsní část úplně vykostíme a odstraníme kůži. Maso na kotletě ostrým nožem rozevřeme podélně, omyjeme a osušíme.

Kuřecí kotlet osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a odložíme zatím bokem, než připravíme bylinkové máslo. V misce rozmícháme změklé čerstvé máslo se solí, mletým černým pepřem, posekanou čerstvou petrželovou natí, dijonskou hořčicí a citronovou šťávou.

Z ochuceného másla vytvarujeme hranolky o hraně 4 x 1 x 1 cm a odložíme do mrazničky, aby ztuhly. Ztuhlé hranolky vložíme do prsou, obalíme napevno masem, uzavřeme kovovými jehlicemi nebo párátky, obalíme v trojobalu a odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Před smažením dáme ještě na 15 minut do mrazničky. Tím zabezpečíme, že bylinkové máslo ze smažených prsou nevyteče.

Očištěnou mrkev pokrájíme na malé kostky, brambory na tenké plátky a ty potom na bramborovou slámu. Mrkev a hrášek uvaříme al dente v osolené vroucí vodě ochucené citronovou šťávou a cukrem a scedíme. Bramborovou slámou, osušíme, vysteleme čajové sítko slámou, smažíme v rozpáleném oleji dorůžova a vyklopíme odsát od přebytečného tuku na papírovou utěrku. Tímto způsobem vytvoříme jakési hnízda z bramborové slámy.

Kuřecí kyjevské kotlety vložíme před smažením na 15 minut do mrazničky - máslo potom při smažení nevyteče, vybereme a vkládáme do hlubší vrstvy rozpáleného oleje. Když je jedna strana smažená do zlato-žluta, obrátíme, stáhneme plamen na polovinu a dosmažíme.

Kotlety dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou utěrku. Takto připravené kuřecí prso je velmi šťavnaté a výborné ochucené bylinkovým máslem. Na talíř položíme hotový kyjevský kotlet, obložíme hráškem a mrkví, na kterou jsme dali tenké plátky másla a bramborovými hnízdy, obložíme připravenou mrkví a hráškem, dekorujeme kolečky citronu a kapií. Kyjevský kotlet podáváme horký jako hlavní chod.

Kyjevský kotlet je mimořádně oblíbený nejen na Ukrajině, ale i v celém světě, proto existuje množství obměn. V Americe se dokonce připravuje tímto způsobem vepřová kotleta s ponechanou kostí. Pravý kyjevský kotlet je však z kuřecích prsou s ponechanou křídlovou kostí a nesmí chybět na žádném jídelním lístku lepší restaurace v celém světě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ukrajinský kyjevský kotlet

    Celkový počet komentářů: 4
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Ukrajinský kyjevský kotlet

      máslo jsem ochutila petrželkou,citronovou šťávou,kořením andělská křídla,bylo to výborné

      23.04.2016 13:44:31

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Ukrajinský kyjevský kotlet

      také jsem sem ten recept kdysi dala,jedla jsem ho v Soči a i jsme ho kdysi připravovali běžně v restauracích,jen máslo jsme neochucovali a nedávali před smažením do mrazáku,zkusím podle tebe,určitě bude lepší chuť

      17.04.2016 12:19:12


      • Libchen
        Libchen

        Re: Komentář k receptu Ukrajinský kyjevský kotlet

        ahoj @lumik, videla som tvoj receptík, je veľmi vydarený, gratulujem! poteší ma ak vyskúšaš môj recept :-)
        dakujem.
        potom poprosím o odozvu, keby si mi napísala, ako chutnalo?

        17.04.2016 15:56:42


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Ukrajinský kyjevský kotlet

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.