reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ukrajinský boršč od maminky

Recept na tradiční sytý pokrm připravený z řepy, zelí, masa a brambor.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 2 hod

Postup přípravy

Do velkého hrnce (asi 5 l) pokrájíme na větší kostky maso, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. Nezapomeneme osolit a přidáme bobkový list.

Zelí pokrájíme na nudličky. Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev a červenou řepu nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Než se nám maso uvaří, přidáme pokrájené zelí, necháme ho chvíli povařit a vložíme brambory. Slaninu dáme na rozpálenou hlubší pánev, přisypeme nastrouhanou mrkev, krátce ji orestujeme a přidáme červenou řepu, kterou restujeme, dokud nepustí šťávu. Vše potom vložíme do hrnce a promícháme.

Ukrajinský boršč od maminky podáváme ochucený kysanou smetanou a s krajícem chleba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ukrajinský boršč od maminky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.