Předem si oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Polovinu stroužku česneku prolisujeme nebo nakrájíme a namačkáme nožem. Připravíme si také větší kus gázy, ve které budeme suflé vařit.
Z hlávky zelí vyřízneme košťál a oddělíme vnější listy. Povaříme je asi 5 minut v horké vodě, poté vodu scedíme a listy necháme oschnout. Zbytek zelí nakrájíme nadrobno a nasypeme do velkého hrnce, zalijeme mlékem a zvolna vaříme asi 20 minut do změknutí.
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm česnek a cibuli.
Do uvařeného zelí zamícháme osmahnutý česnek a cibuli, strouhanku a žloutky, směs osolíme a dochutíme pepřem a majoránkou. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do připravené směsi.
Spařené zelné listy rozložíme na větší kus gázy tak, aby ji rovnoměrně pokryly. Doprostřed navrstvíme rovnoměrně zelnou směs. Zelné listy svineme do závitku a ovážeme potravinářskou nití. Závitek opatrně přemístíme do pařáku v parním hrnci naplněném několika centimetry vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 45 až 50 minut.
Po uvaření sejmeme gázu a hotové ukrajinské suflé z páry nakrájíme na plátky široké cca 8 cm.