reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ukrajinské suflé z páry

Skvělé suflé se zelím připravované v páře.


  • 4,6

    4,5 7
  • 1 h 15 min

Postup přípravy

Předem si oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Polovinu stroužku česneku prolisujeme nebo nakrájíme a namačkáme nožem. Připravíme si také větší kus gázy, ve které budeme suflé vařit.

Z hlávky zelí vyřízneme košťál a oddělíme vnější listy. Povaříme je asi 5 minut v horké vodě, poté vodu scedíme a listy necháme oschnout. Zbytek zelí nakrájíme nadrobno a nasypeme do velkého hrnce, zalijeme mlékem a zvolna vaříme asi 20 minut do změknutí.
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm česnek a cibuli.

Do uvařeného zelí zamícháme osmahnutý česnek a cibuli, strouhanku a žloutky, směs osolíme a dochutíme pepřem a majoránkou. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do připravené směsi.

Spařené zelné listy rozložíme na větší kus gázy tak, aby ji rovnoměrně pokryly. Doprostřed navrstvíme rovnoměrně zelnou směs. Zelné listy svineme do závitku a ovážeme potravinářskou nití. Závitek opatrně přemístíme do pařáku v parním hrnci naplněném několika centimetry vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 45 až 50 minut.

Po uvaření sejmeme gázu a hotové ukrajinské suflé z páry nakrájíme na plátky široké cca 8 cm.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ukrajinské suflé z páry

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.