náplň | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
250 g | mleté maso | |
podle chuti | ||
sůl | ||
ocet | ||
mletý pepř | ||
na ozdobu | ||
50 g | máslo | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
těsto | ||
voda | ||
500 g | hladká mouka | |
1 ks | celé vejce |
Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hebké těsto, jehož konzistence se blíží lineckému. Hmotu necháme v chladu asi 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme náplň z mletého masa, soli, pepře a oloupaného, prolisovaného česneku. Těsto rozválíme na plát o síle asi 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka potřebné velikosti. Do středu kolečka vložíme mleté maso vytvarované do kuličky. Kolečko přehneme napůl, spojíme a rohy vzniklého půlkruhu taktéž spojíme proti sobě a vznikne nám jakýsi klobouček - pelmeň. Pelmeně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut, pro kontrolu je lepší jeden pelmeň rozpůlit, abychom zjistili, zda je dovařený. Horké ukrajinské pelmeně servírujeme s plátkem másla a kopečkem smetany. Vynikající je též polít je navíc trochou octa a popepřit.
Recept na pravý ukrajinský boršč krok za krokem
Recept na pravý ukrajinský boršč - hustou polévku se spoustou zeleniny a masem. Je velmi sytá, zahřeje a skvěle chutná. Polévku se naučíme krok za krokem.
Pokud jste striktními zastánci zdravé a dietnější kuchyně, nejspíš budete u následujícího článku obrazně skřípat zuby. Ukrajinské kulinářské umění si totiž libuje v mase, v živočišných tucích a v nejrůznějších plněných těstovinách a řídí se heslem: Co není úplně zdravé, je alespoň dobré.
Autor:Sarkak
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena