reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ukrajinské pelmeně

Ukrajinské plněné knedlíky se mohou nadívat jak masem, tak i bramborami s cibulkou.


  • 4,2

    103×

    4,2 103
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle chuti

těsto



Energetická hodnota

14326 kJ / 3421,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hebké těsto, jehož konzistence se blíží lineckému. Hmotu necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň z mletého masa, soli, pepře a oloupaného, prolisovaného česneku.

Těsto rozválíme na plát o síle asi 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka potřebné velikosti. Do středu kolečka vložíme mleté maso vytvarované do kuličky. Kolečko přehneme napůl, spojíme a rohy vzniklého půlkruhu taktéž spojíme proti sobě a vznikne nám jakýsi klobouček - pelmeň.

Pelmeně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut, pro kontrolu je lepší jeden pelmeň rozpůlit, abychom zjistili, zda je dovařený.

Horké ukrajinské pelmeně servírujeme s plátkem másla a kopečkem smetany. Vynikající je též polít je navíc trochou octa a popepřit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ukrajinské pelmeně

    Celkový počet komentářů: 49
    • stavros666
      stavros666

      Ukrajinské pelmeně

      Pokad se povedou správně uvařit a ochutit,je to výborné i chutné jídlo.Také se mi už někdy moc chuťově nepovedly,ale to se stává i nejlepším kuchařům.Posílám 2 fotografie mého výtvoru a současně přeji všem gurmánům dobré chuti****podotýkám,že ingrediencím se nikdy meze nekladou a ještě " proti gustu žádný dišputát****….///

      05.01.2020 12:06:43

    • lojza
      lojza

      Komentář k receptu Ukrajinské pelmeně

      No to je hnus! I ožralej zvlándu lepší!

      25.09.2019 22:16:57

      • sikulka
        sikulka

        Re: Komentář k receptu Ukrajinské pelmeně

        Ahoj Lojzo, uvař, nafoť, předveď se!
        Uvidíme,
        bude-li co chválit!

        25.09.2019 22:42:27


      • Lojza Mádl
        Lojza Mádl

        Re: Komentář k receptu Ukrajinské pelmeně

        hnus jsi Ty! je to lahůdka!

        26.09.2019 23:21:41

      • stavros666
        stavros666

        Re: Komentář k receptu Ukrajinské pelmeně

        Vážený pane****o tom silně pochybuji****.

        05.01.2020 11:51:36

    • Jarmila
      Jarmila

      Proč pomlouvat ukrajinskou a ruskou kuchyni? Jedli jste jejich výborná jídla? Já ano, já zase nesnáším modernu, abych byla IN - třeba suši, arabskou, indickou a jinou asijskou kuchyni. Jím to, kde jsem vyrostla a hlavně to, co se pěstuje u nás. Každá země má svá specifika, naše jídla jsou výborná, i když dosti pracná, napatlat tvarohy, zakysanku, rajčata a jinou zeleninu umí každý , ale výbornou svíčkovou, kynuté knedlíky s meruňkami, dobrý koláč s drobenkou jaksi neumí mladí ani náhodou.

      27.04.2018 21:57:54

    • Ddfgggg
      Ddfgggg

      Komentář k receptu Ukrajinské pelmeně

      " Pelmeně jsou na světě dobrých tisíc let, ve velkém se začaly šířit ze Sibiře, proto se někdy říká „sibiřské pelmeně“.
      Tak nevážení ukropská svoloči, nepřivlastnujte si recepty které vám nepatří, stejně jako kulturu která vám nepatří, vypadněte z ruských webu jako vkontakte, z ruských her jako warthunder kde stejně děláte jen bordel, zaplaťe miliardu dolarů za plyn který dlužíte a dvě miliardy dluhopis. vypadněte z čr i ze všemi vymahači, děvkyi, pašeráky a prodavači drog a tahněte už do **. Jenom ukazujete, že jste primitivní hloupé poloopice, které nemají mozek ani vlohy nic vlastního vymyslet a jste tak dobří maximálně na podřadnou otrockou práci, kterou vám ovšem někdo jiný musí vymyslet a zorganizovat, Jinak se dovedete jen fláka se dělat bordel, chlastat prát se a zabijet. Na ukropskou svoloč platí jen řád a pevná ruka. Je potřeba vás držet pořádně u huby. Staci ten bordel, ktery to ukropske poloopice (a byli to opravdu ukrajinci, ne Rusové!) delaly v roce 68. Pod vedením Ukropa lampasaka Klička seniora. (ano otce te vymlacene ukropske opicea tváře vladnouci ukropske oligarchicke chunty

      17.09.2017 19:16:20

      • Lenka
        Lenka

        Re: Komentář k receptu Ukrajinské pelmeně

        Proč vy úžasný a chytrý pane se chováte jak hulvát?

        12.08.2018 12:28:39

      • sikulka
        sikulka

        Re: Komentář k receptu Ukrajinské pelmeně

        A tento komentář je taky o jídle? Běžte na Ukrajinu, nejlépe do parlamentu a tam jim předneste tuto vaši ohnivou řeč. Sem to nepatří a vaše zášť a zloba nikoho nezajímá.

        25.09.2019 22:55:04


    Nalezeno receptů: 49
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Ukrajinské pelmeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.