reklama
hledat uživatel
       

Tyrolský Zelten

Tento typický vánoční koláč pochází z Trentina Alto Adige. Recept není extra náročný.


  • 5,0

    5 4
  • 1 h 30 min

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Sušené plody nakrájíme na slabší proužky, hrozno rozpůlíme, ořechy nasekáme nahrubo. Nasekané ovoce s rozinkami uložíme do misky a zalijeme rumem. Necháme je stát alespoň hodinu.

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky alespoň 10 minut šleháme s cukrem do husté pěny. Máslo necháme rozpustit. Vlažné rozpuštěné máslo přidáme do žloutkové pěny a dobře promícháme. Za stálého míchání přidáme ovoce namočené v rumu a 200 ml teplé vody nebo mléka. Za stálého míchání přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Z bílků se špetkou soli našleháme pevný sníh. Pevný sníh jemně a lehce vmícháme do těsta.

Do vymazané a vysypané formy o rozměrech 20 x 25 cm přendáme těsto a pěkně rovnoměrně uhladíme. Uhlazené těsto ozdobíme mandlemi, piniovými oříšky a jinými ořechy podle fantazie. Můžeme ozdobit i kandovaným ovocem. Ozdobený vrch těsta pomažeme rozkvedlaným žloutkem. Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 90 minut. Jakmile vidíme, že koláč tmavne, přikryjeme ho alobalem.

Upečený Tyrolský Zelten necháme vychladnout, poté ho můžeme nakrájet. Tyrolský Zelten vydrží měkoučký i pár dní, pokud ho přikryjeme transparentní folií.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tyrolský Zelten

    Celkový počet komentářů: 1

    • laik
      laik

      Komentář k receptu Tyrolský Zelten

      40 g rozinka
      70 g rozinky

      Jak se s tím mám vypořádat??

      08.01.2014 15:02:42


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tyrolský Zelten

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.