reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Energetická hodnota

13082 kJ / 3124,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Slaninu a pečivo nakrájíme na kostičky. Do trouby dáme na pekáč nebo pánev rozškvařit sádlo a slaninu. Vsypeme pečivo a necháme orestovat. Pak směs vyndáme a necháme vychladnout.

Do směsi přidáme hrubou mouku, na kostičky nakrájený uzený bůček nebo zbytky uzeného a osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku nebo květu. Vše zalijeme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Vše zpracujeme měchačkou v těsto, ze kterého mokrou rukou tvarujeme kulaté knedlíky.

Tyrolské špekové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody asi 10 - 15 minut. Z uvedeného množství mám zhruba 7 knedlíků.

Tyrolské špekové knedlíky podáváme nejlépe s kyselým zelí a přelité na sádle smaženou cibulkou. Dobré jsou ale i se špenátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Tyrolské špekové knedlíky