reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tyrolské špekové knedlíky

Recept na výborné a jednoduché knedlíky.


  • 4,7

    46×

    4,6 46
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Slaninu a pečivo nakrájíme na kostičky. Do trouby dáme na pekáč nebo pánev rozškvařit sádlo a slaninu. Vsypeme pečivo a necháme orestovat. Pak směs vyndáme a necháme vychladnout.

Do směsi přidáme hrubou mouku, na kostičky nakrájený uzený bůček nebo zbytky uzeného a osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku nebo květu. Vše zalijeme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Vše zpracujeme měchačkou v těsto, ze kterého mokrou rukou tvarujeme kulaté knedlíky.

Tyrolské špekové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody asi 10 - 15 minut. Z uvedeného množství mám zhruba 7 knedlíků.

Tyrolské špekové knedlíky podáváme nejlépe s kyselým zelí a přelité na sádle smaženou cibulkou. Dobré jsou ale i se špenátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Tyrolské špekové knedlíky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.