reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Typické italské tiramisu

Velmi jednoduchý recept na vynikající, typicky italské tiramisu. Trvá jen zhruba 20 minut a zvládne ho opravdu každý.


  • 4,8

    50×

    4,8 50
  • 20 min

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na obalení

na ozdobu

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme silnou černou kávu a necháme ji maximálně 4 minuty vyluhovat.

Oddělíme žloutky od bílků. Použijeme čerstvá chlazená vejce, nejlépe domácí. ? čerstvost poznáme tak, že je ponoříme do vody. Pokud se povalují po dně, jsou čerstvá. Dále je ještě můžeme prosvítit ve tmě baterkou. Čím méně světlých bublinek uvnitř, tím je vajíčko čerstvější. Žloutky utřeme s cukrem. Pak přidáme mascarpone a mícháme tak dlouho, až směs bude docela hladká a vše spojeno. Bílky ještě můžeme dát na chvíli do lednice anebo mrazáku, aby byli co nejvíc vychlazené. Lépe se pak našlehají.

Vezmeme skleněnou salátovou mističku a do ní přecedíme kávu. Ze sítka vysypeme lógr, vypláchneme hrnek, ve kterém jsme měli kávu, a znovu opakujeme. Klidně 2 -3krát, dokud sítko nebude bez lógru a káva vlažná. Nakonec ji necháme v mističce a přilijeme Amaretto. Takto jsme získali směs, ve které budeme máčet piškoty.

Nyní vyjmeme z chladničky bílky a našleháme je ve vyšší čisté a suché míse, až budou tak pevné, že při překlopení zůstanou v míse. Bílky jen lehce smícháme se žloutkovou směsí.

Dlouhé piškoty máčíme ve směsi Amaretta a kávy, vždy jen na okamžik z obou stran, aby se moc nenasákly. Pokládáme je do připravené, kakaem vysypané mísy. Já dávám na dno ještě potravinářskou folii, abych pak mohla hotové tiramisu snadněji vyndat. Celé dno jimi vyložíme a naneseme polovinu krému.

Znovu vyskládáme namočené piškoty a na závěr natřeme druhou polovinou krému. Je možné si nechat trochu krému. Krémem pak naplníme zdobičku na dorty a tiramisu ozdobíme, jak chceme. Vypadá pak zajímavěji. Lze i dortovou špachtlí udělat vlnky na té poslední vrstvě nebo špejlí vytvarovat nápis ? také to vypadá pěkně.

Nakonec italské tiramisu posypeme kakaem a dáme do lednice na nejméně 2 hodiny vychladnout, nejlépe přes noc. Nezapomeneme misku přikrýt, aby tiramisu nasáklo pachy z lednice. Ohledně délky skladování. Zásadně necháváme v lednici, přikryté, a sníme pokud možno co nejdříve. Ze zkušenosti vydrží i 4 dny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Typické italské tiramisu

    Celkový počet komentářů: 5
    • Dana
      Dana

      hrubka v receptu

      aby bílky držely se v příčestí píše tvrdé y-rod mužský neživotný

      18.10.2019 20:28:02

    • Kryštof
      Kryštof

      Konečně nějaký recept, který si čecháčci nevylepšuji po svém tvarohem, pomazánkovým máslem a podobně! Díky moc za něj :).

      27.07.2016 13:24:06

      • Nicole Eivissa
        Nicole Eivissa

        Diky moc, Krystofe, no presne!;D Popravde je to inspirace od Emanuele Ridiho, coz je Ital a ten by tam zadne pomazankove maslo nikdy necpal :D Zkousela jsem jednou i verzi prave s touhle ingredienci misto mascarpone, pro zajimavost, co z toho vznikne, jenze... takovy dezert proste nema pravo si rikat " tiramisu " !:D
        Da se delat i verze bez vajec a se slehanou metanou (nekdo syrova vejce nemusi), to uz je ale jiny level chuti (timto zpusobem to dela moje mama, ale mne osobne to tolik jako klasika nechutna:) Pripadne docela zajimave je vynechani kakaa a pridani navrch malin, listku maty a pokrajeneho manga pro mangomily (coz uz samozrejme zavani jinym receptem, ale zaklad je stejny).
        Tak at chutna!:-)

        24.09.2016 18:20:23


    • Hanako
      Hanako

      Komentář k receptu Typické italské tiramisu

      Chuťově vynikající, jen na ztuhnutí je třeba mnohem delší doba, ideálně dělat den předem.

      16.06.2013 19:06:21

    • vermate
      vermate

      vynikajicí,prostě nejlepši

      28.06.2012 15:06:49


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Typické italské tiramisu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.