reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tymiánové lasagne s mletým masem

Italské lasagne plné zeleniny a vonící po tymiánu.


  • 3,5

    23×

    3,5 23
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Nakrájíme si jarní cibulku, částečně i s natí. Pokud máme velké plody, stačí dva kusy, u malých se nebojíme i pěti kousků. Cibuli necháme zpěnit na olivovém oleji. K cibulce přidáme na plátky nakrájené dva stroužky česneku, vše necháme lehce zesklovatět.
Přidáme mleté maso, které opečeme, až se začíná rozpadat. Ke směsi přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev. Chvíli společně smažíme.
Ke směsi vlijeme konzervu rajčat, které jen na pánvi rozmělníme pomocí vařečky, přidáme protlaky, trochu vody a vaříme asi 15 minut. Omáčku ochutíme solí, pepřem, tymiánem (podle chuti určitě minimálně jednu polévkovou lžíci), česnekem, případně cukrem. Masovou směs dáme stranou.

Připravíme si bešamel. Máslo necháme rozpustit, přisypeme mouku, kterou chvilku smažíme. Poté přilijeme mléko, bujon a mícháme do zhoustnutí. V případě potřeby naředíme mlékem nebo zahustíme moukou. Do bešamelu vmícháme parmezán.

Do pekáčku (doporučuji trochu vymazat máslem) poklademe první vrstvu lasagní, poté část masové směsi, polovinu bešamelu a přikryjeme druhou vrstvou lasagní. Nyní poklademe pouze masovou směs a lasagne. Nakonec dáme zbytek masové směsi, zbytek bešamelu a zasypeme sýrem (eidamem nebo parmazánem).

Vše upečeme, až jsou lasagne po vpichu vidličkou měkké a sýr zlatavý.

Tymiánové lasagně s mletým masem podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tymiánové lasagne s mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.