V bramborovém těstíčku schované tvarůžky.
8 stroužků | česnek |
3 ks | vejce |
1 lžíce | majoránka |
2 ks | cibule |
2 lžíce | hladká mouka |
8 ks | brambory |
1 lžička | pálivá mletá paprika |
2 balíčky | olomoucké tvarůžky (tyčinky) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
na ozdobu | |
paprika červená | |
salát lollo biondo | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Brambory oloupeme a nastrouháme (nejlépe najemno) do větší mísy. Přebytečnou škrobovou vodu slijeme. Přidáme vejce, česnek utřený se solí a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme a ochutíme solí, pepřem, majoránkou i paprikou. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme těsto, které bude o něco hustější než těsto na klasické bramboráky. Těsto na tvarůžkové bramboráčky necháme 10 minut odpočívat. Tvarůžky nakrájíme na silnější plátky. Rozpálíme olej v lívanečníku. Do každého kolečka dáme trochu těsta, na něj položíme plátek tvarůžku a zakryjeme tenkou vrstvou těsta. Tvarůžkové bramboráčky smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme teplé. Jako přílohu k tvarůžkovým bramboráčkům můžeme servírovat čerstvou zeleninu - plátky papriky a salát lollo biondo.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena