Velmi dobrá pomazánka na topinky. Recept výborně chutná i na čerstvém pečivu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (37x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
1 ks
cibule
1 lžička
hořčice plnotučná
2 lžičky
tatarská omáčka
2 ks
vejce natvrdo
1 balíček
olomoucké tvarůžky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Syrečky nastrouháme nebo nakrájíme nadrobno a vidičkou ještě rozmačkáme. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nasekáme. Cibuli očistíme a také nasekáme najemno.
Do misky dáme tvarůžky s cibulí a vejci. Vmícháme hořčici s tatarskou omáčkou a pomazánku podle chuti osolíme a opepříme.
Tvarůžková pomazánka s vejci je nejlepší s čerstvým pečivem, nebo ji mažeme na topinky. Měla by se dobře roztírat a dobrá je vychlazená.