Tvarohový velikonoční beránek

45 min | moučník | česká kuchyně | recept zobrazen: 63044x
Velmi rychlý a lehký recept, který zvládne každá začátečnice.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme vyšlehané žloutky. Přidáme tvaroh, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vysypané formy beránka, přiklopíme druhým dílem a dáme péct. Já mám tu klasickou keramickou dvoudílnou formu na beránka. Pečeme v horkovzdušné troubě 45 minut na 180 °C. Po vyndání z trouby beránka propíchneme, aby neklesl.

Po vychladnutí zdobíme tvarohového velikonočního beránka čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme. Jde také i rozkrojit a promazat krémem.

Tip: část těsta můžeme obarvit kakaem, tím získáme mramorového beránka.

autor receptu:

Tvarohový velikonoční beránek

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

4,3
skvělý recept
35 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohový velikonoční beránek

Celkový počet komentářů: 6
  • Komentář k receptu Tvarohový velikonoční beránek Anice 14.04.2017 17:25:19

    Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná!
    http://bit.ly/Mnamm

  • Komentář k receptu Tvarohový velikonoční beránek Lenka 05.04.2015 21:15:43

    Tak se mi teprve peče...ale tedy mám zavírací keramickou formu a peču vní poprvé a vyteklo mi to:-/ takže nevím na jakou dávku jsem to umíchala:-D ale smrad je tu pekelný. Jsem zvědavá jestli zbytek co zůstal ve formě bude k použití.

  • beránek Evča 03.04.2015 13:36:34

    Tak tenhle rcept na beránka je ten nejlepší,jaký jsem kdy jedla. Naprosto suprové těto. Moje děti nemají rádi piškot a suchá těsta. Tenhle je vláčný a chutově strašně dobrý. Udělala jsem z těsta i mafinky a jen se po nich zaprášilo. Do mafinků jsem dala kostičku čokolády a ořechové máslo.. Mňamka. Moc děkuji za recept.

  • Tvarohový beránek Charlotta Kněžinková 31.03.2015 12:16:44

    Používám obyč. tvaroh ne ve vaničce a také nechám vychladnout a pak teprve vyklápím.

  • Komentář k receptu Tvarohový velikonoční beránek Bloumik 19.04.2014 18:31:02

    Těsto výborné a chutné, vláčné, není suché, jen teda bylo potřeba péct déle (po 45 minutách bylo uvnitř stále tekoucí těsto) a hlavní vada na kráse - srazil se. :-( Přestože jsem propíchala. Má se vyklopit hned nebo až vychladne? Pokud vyklopit, tak nechat ležet nebo postavit? Jsem z toho jelen, loni jiné těsto a taky se srazil. Dělám něco blbě a nevím co. :-/

  • Beránek 02.04.2013 08:52:26

    Byl výborný, jen bylo na mě tužší těsto. Příště dám o 2 lžíce víc mléka.
    Ale jinak OK :-)

Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Tvarohový velikonoční beránek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept