reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto

Energetická hodnota

16496 kJ / 3940,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme vyšlehané žloutky. Přidáme tvaroh, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vysypané formy beránka, přiklopíme druhým dílem a dáme péct. Já mám tu klasickou keramickou dvoudílnou formu na beránka. Pečeme v horkovzdušné troubě 45 minut na 180 °C. Po vyndání z trouby beránka propíchneme, aby neklesl.

Po vychladnutí zdobíme tvarohového velikonočního beránka čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme. Jde také i rozkrojit a promazat krémem.

Tip: část těsta můžeme obarvit kakaem, tím získáme mramorového beránka.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Tvarohový velikonoční beránek

Celkový počet komentářů: 6
  • Anice
    Anice

    Komentář k receptu Tvarohový velikonoční beránek

    Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná!
    http://bit.ly/Mnamm

    14.04.2017 17:25:19

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Tvarohový velikonoční beránek

    Tak se mi teprve peče...ale tedy mám zavírací keramickou formu a peču vní poprvé a vyteklo mi to:-/ takže nevím na jakou dávku jsem to umíchala:-D ale smrad je tu pekelný. Jsem zvědavá jestli zbytek co zůstal ve formě bude k použití.

    05.04.2015 21:15:43

  • Evča
    Evča

    Tak tenhle rcept na beránka je ten nejlepší,jaký jsem kdy jedla. Naprosto suprové těto. Moje děti nemají rádi piškot a suchá těsta. Tenhle je vláčný a chutově strašně dobrý. Udělala jsem z těsta i mafinky a jen se po nich zaprášilo. Do mafinků jsem dala kostičku čokolády a ořechové máslo.. Mňamka. Moc děkuji za recept.

    03.04.2015 13:36:34

  • Charlotta Kněžinková
    Charlotta Kněžinková

    Tvarohový beránek

    Používám obyč. tvaroh ne ve vaničce a také nechám vychladnout a pak teprve vyklápím.

    31.03.2015 12:16:44

  • Bloumik
    Bloumik

    Komentář k receptu Tvarohový velikonoční beránek

    Těsto výborné a chutné, vláčné, není suché, jen teda bylo potřeba péct déle (po 45 minutách bylo uvnitř stále tekoucí těsto) a hlavní vada na kráse - srazil se. :-( Přestože jsem propíchala. Má se vyklopit hned nebo až vychladne? Pokud vyklopit, tak nechat ležet nebo postavit? Jsem z toho jelen, loni jiné těsto a taky se srazil. Dělám něco blbě a nevím co. :-/

    19.04.2014 18:31:02

  • slavi1nka
    slavi1nka

    Byl výborný, jen bylo na mě tužší těsto. Příště dám o 2 lžíce víc mléka.
    Ale jinak OK :-)

    02.04.2013 08:52:26

Nalezeno receptů: 6

Přidat příspěvek k receptu Tvarohový velikonoční beránek