reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tvarohový švédský koláč

Poněkud zvláštní příprava moučníku snad nikoho neodradí od jeho vyzkoušení.


  • 3,1

    102×

    3 102
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Postup přípravy

Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a špetky soli zhotovíme sypkou směs.

Troubu předehřejeme na 170°C a hlubší plech vymažeme tukem.

Do velké mísy dáme tvarohy - ne tvarohy z vaničky!, mléko, vejce, cukr, vanilkový pudink, citronovou kůru, špetku muškátového oříšku a nejlépe elektrickým šlehačem vytvoříme hladkou hmotu, do které nakonec vmícháme rozinky.

Na připravený plech nasypeme 2 hrnky sypké směsi, na kterou nalijeme tvarohovou hmotu a tu zasypeme zbytkem sypké směsi. Koláč zacákáme rozehřátým tukem.

V předehřáté troubě upečeme tvarohový švédský koláč dorůžova.

Po upečení jej necháme alespoň 6 hodin ztuhnout. Ideální je tvarohový švédský koláč večer upéct a ráno jej podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tvarohový švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 4
    • miresh
      miresh

      Tohle je u nás doma už léta klasika,Zkuste třeba někdy místo hrozinek dát do vyšlehané tvarohové hmoty jakýkoliv čerstvý rybíz nebo angrešt (ten může být i z kompotu).Mamka také někdy dává místo muškátového oříšku trochu mletého sušeného zázvoru.

      18.09.2010 15:14:21

    • Zdenka.cfs
      Zdenka.cfs

      po letech jsem pekla dle starého receptu

      Já po letech tento koláč taky nedávno pekla, ale kupodivu se mi nespojila tvarohová hmota se sypkou. Netušíte proč? Dávala jsem balené tvarohy, ne ty vaničkové a mouka se sypala zespodu i zvrchu :-(

      10.11.2008 16:54:42

    • Radim
      Radim

      Vyzkoušejte

      Opravdu výtečná buchta. Pokud se vám ho nechce dělat, zajděte do cukrárny v Ostravě, tam ho pečou a je výborný.

      17.03.2007 19:22:55



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.