reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tvarohový švédský koláč

Poněkud zvláštní příprava moučníku snad nikoho neodradí od jeho vyzkoušení.


  • 3,1

    102×

    3 102
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Bude vonět až k sousedům! Marinovaná krkovice na grilu krok za krokem

7. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Postup přípravy

Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a špetky soli zhotovíme sypkou směs.

Troubu předehřejeme na 170°C a hlubší plech vymažeme tukem.

Do velké mísy dáme tvarohy - ne tvarohy z vaničky!, mléko, vejce, cukr, vanilkový pudink, citronovou kůru, špetku muškátového oříšku a nejlépe elektrickým šlehačem vytvoříme hladkou hmotu, do které nakonec vmícháme rozinky.

Na připravený plech nasypeme 2 hrnky sypké směsi, na kterou nalijeme tvarohovou hmotu a tu zasypeme zbytkem sypké směsi. Koláč zacákáme rozehřátým tukem.

V předehřáté troubě upečeme tvarohový švédský koláč dorůžova.

Po upečení jej necháme alespoň 6 hodin ztuhnout. Ideální je tvarohový švédský koláč večer upéct a ráno jej podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tvarohový švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 4
    • miresh
      miresh

      Tohle je u nás doma už léta klasika,Zkuste třeba někdy místo hrozinek dát do vyšlehané tvarohové hmoty jakýkoliv čerstvý rybíz nebo angrešt (ten může být i z kompotu).Mamka také někdy dává místo muškátového oříšku trochu mletého sušeného zázvoru.

      18.09.2010 15:14:21

    • Zdenka.cfs
      Zdenka.cfs

      po letech jsem pekla dle starého receptu

      Já po letech tento koláč taky nedávno pekla, ale kupodivu se mi nespojila tvarohová hmota se sypkou. Netušíte proč? Dávala jsem balené tvarohy, ne ty vaničkové a mouka se sypala zespodu i zvrchu :-(

      10.11.2008 16:54:42

    • Radim
      Radim

      Vyzkoušejte

      Opravdu výtečná buchta. Pokud se vám ho nechce dělat, zajděte do cukrárny v Ostravě, tam ho pečou a je výborný.

      17.03.2007 19:22:55



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.