reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tvarohový řez s vůní citronu

Tvarohový řez s citronem ozdobený lístky čokolády.


  • 4,7

    160×

    4,6 160
  • 1 hod

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Z bílků a nastrouhané kůry z půlky citronu vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a pak do nich postupně zapracujeme mouku smíchanou s kakaem, olej, vymačkanou citronovou šťávu a nakonec sníh. Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut na 180°C. Necháme mírně vychladnout, překlopíme a stáhneme papír.

V mixéru utřeme změklé máslo s cukrem, tvarohem a citronovou kůrou do hladkého krému. Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu krému, uhladíme a necháme ztuhnout.

Na krém přijde ještě čokoládová ozdoba podle vlastní fantazie. Tvarohový řez s vůní citronu můžeme klasicky přelít čokoládovou polevou, nebo použít čokoládové ozdoby. Lze i kombinovat: Mléčnou čokoládu rozpustíme nad parou, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom polevu nalijeme do zdobičky a bez špičky uděláme na tvarohovém krému náčrt obrysu knihy. Pracujeme rychle, protože poleva tuhne! Knihu potom vyplníme kupovanými čokoládovými lístečky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tvarohový řez s vůní citronu

    Celkový počet komentářů: 11
    • Mladá kuchařka
      Mladá kuchařka

      Možná je to mou nezkušeností, nebo mlsným jazýčkem , ale nenadchlo mne to ... =(
      Korpus mám moc slabý a do tvarohu jsem dala moc cit. kúry =( achjoooo

      05.06.2012 14:54:34

    • Brouček bumbálek
      Brouček bumbálek

      tak jsem vyzkoušela a nedšení jsem sklízela ze všech stran, trošku jsem to ještě vylepšila, do korpusu jsem přidala špetku prášku do pečiva a korpus jsem pak rozřízla a krém dala mezi... byla to úprava spíš pro oči jak pro chuť. Nestihla jsem jej bohužel vyfotit, moc rychle se snědl. :-)) Fakt mňamka.

      04.02.2011 10:19:57


    • autorka
      autorka

      V tomto případě jsem olej opravdu odvažovala v kelímku, a správně je 40 g.

      24.07.2008 07:58:43

    • Gina
      Gina

      Toho oleje má být asi 40 ml, že? Vypadá to opravdu lákavě! :)

      23.07.2008 23:17:37

    • SCARLET
      SCARLET

      Zkusila jsem,opravdu výborný moučník,jen se po něm zaprášilo,moc díky za tip a přeji krásný den.

      16.07.2008 10:53:25

    • alenka
      alenka

      Ahoj pekařky.moučník se povedl,dobrý,ale řekla bych že je to jak Míša řezy,znáte?

      19.06.2008 07:37:39

    • autorka
      autorka

      Ahojky, moc díky za vaše fota. S tou sedmikrásou se povedla... Doufám, že vám chutnala?

      15.06.2008 20:10:54

    • Petra
      Petra

      Re: Vynikající

      včera jsem zkoušela, ani do rána nevydržel.... takže budu péct znovu. dávám za 1!!!!

      17.05.2008 16:19:44


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový řez s vůní citronu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.