reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tvarohový krémovník se sněhem

Recept na nedělní mlsání.


  • 3,7

    3,6 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Postup přípravy

Mouku promícháme s práškem do pečiva a vsypeme na vál. Přidáme nastrouhané máslo, vejce, žloutky a zpracujeme v těsto. Těsto dáme na 30 minut do lednice odpočinout.

Plech vymažeme a vysypeme a vyložíme těstem, které jsme rozváleli na 3 - 4 cm silný plát.

Suroviny na náplň dáme do mísy a dobře promícháme. Měly by mít pokojovou teplotu. Náplň nalijeme na těsto a krémovník dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 40 minut.

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým potřeme předpečený moučník. Tvarohový krémovník vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších 10 minut.

Tvarohový krémovník se sněhem necháme vychladnout a podáváme nakrájený na kostky k nedělní kávičce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tvarohový krémovník se sněhem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Bohemica
      Bohemica

      Tvarohový krémovník

      Za mého dětství pekla moje mamka takový (nebo hodně podobný) koláč. Dlouho jsem hledala recept a tento je tomu " vzpomínkovému " nejblíže. Těsto jsem nemazala na plech, ale na menší pekáč vyložený pečicím papírem. Rozválet udané množství těsta na velký plech by se mi nepodařilo ani náhodou. I v pekáči jsem se rozhodně nedostala na receptem požadovanou sílu vrstvy (2-4 cm), spíše půl cm, ale těsto se pečením trochu zvedne, ale ani potom se na požadovanou sílu nedostane. Já osobně přidala do těsta trochu citronové kůry a do krému namočené rozinky (nebo brusinky) v rumu. Na dopékání (posledních deset minut) po namazání koláče sněhem z bílků, jsem ho dala péct na nejspodnější polohu v troubě a dopékala na požadovaných 180 st. ale pouze horním pečením. Při přípravě jsem se nemohla úplně spolehnout na uvedený recept, musela jsem trochu improvizovat a přemýšlet, ale finální výsledek stál za to. Koláč měl v rodině velký úspěch, zvláště proto, že není přehnaně sladký, je lehký, nedusivý a množstvím tvarohu je určitě i svým způsobem zdravý. Rozhodně ho zařadím mezi oblíbené, ale ne moc běžné moučníky ke slavnostnějším příležitostem.

      10.03.2019 09:54:02

      • Bohemica
        Bohemica

        Re: Tvarohový krémovník

        Jo, a rozhodně na přípravu nepostačí uvedená jedna hodina. Nejsem úplně pomalá, ale cca půl až hodinu navíc k celkovému času přípravy počítejte. Těsto po zpracování půl hodiny odpočívá v lednici, mezitím si připravíte náplň, po půl hodině těsto i náplň dáte na MENŠÍ pekáč nebo plech (to aby vám mohla náplň vyběhnout ven z plechu nízkou stranou), čtyřicet minut pečete, mezitím si připravíte sníh. Koláč vyndáte, přepnete troubu, nandáte na něj sníh a cca deset minut dopékáte.

        10.03.2019 10:01:10

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový krémovník se sněhem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.