reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Suroviny na těsto (vejce, žloutek, prášek do pečiva, cukr, polohrubou mouku a tuk) vypracujeme a necháme v chladu ztuhnout. Těsto rukou roztlačíme na vymaštěný plech, musíme počítat s tím, že vrstva těsta bude slabá.

Na těsto vylijeme tvarohovou náplň. Tu si připravíme z vejce, oleje, cukru, vanilkového cukru, měkkého tvarohu, vanilkového pudinkového prášku, mléka a 1 žloutku. Suroviny spojíme v hladkou hmotu.

Tvarohový krémeš dáme péct do středně teplé trouby asi na 1/2 hodiny. Před dopečením, když už tvarohová náplň zhoustla, vyndáme krémeš z trouby a na povrch koláče rozetřeme sníh ušlehaný ze 4 bílků a 4 lžic moučkového cukru. Vrátíme zpět do trouby už jen na pár minut, dokud sníh nezhnědne, a máme hotovo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tvarohový krémeš

    Celkový počet komentářů: 2

    • iveta
      iveta

      tvarohový krémeš

      Super a když přidate trochu jahod tak to nema chybu.

      22.09.2009 11:45:29

    • Hasan
      Hasan

      Pravé maďarské "kremeše" jsou plněny pudingovou plnkou.

      25.04.2008 18:29:56

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový krémeš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.