reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve připravíme těsto ze změklého másla, cukru moučka, vejce, hladké mouky, špetky soli a trošky nastrouhané citronové kůry. Uvedené suroviny zpracujeme a vzniklé těsto rozprostřeme do zavírací dortové formy, kterou jsme předtím důkladně pomazali tukem. Těsto rozprostřeme pomocí prstů, jakoby ho natlačíme do roviny a na bocích ho vytáhneme mírně nahoru.

Poté si připravíme náplň z tvarohu, zakysané smetany, cukru moučka, vajec, mléka, vanilkového pudinku a vanilkového cukru. Náplň připravíme tak, že spolu vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, vejce a cukry a dále v hrnečku rozmícháme v uvedeném množství mléka pudinkový prášek a přidáme ho k ostatním uvedeným surovinám a celé to vyšleháme na hladký krém.

Nyní polovinu krému přelijeme do jiné nádoby a do jedné části odebraného krému přidáme 3 polévkové lžíce kakaa a důkladně je zašleháme, aby v krému nebyly kakaové hrudky. Obě náplně musí být tekuté, tedy spíše řidší. Nyní si vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě dáváme do dortové formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém. Lžíci vylijeme krém vždy doprostřed. Takto střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému.

Připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C na dobu cca 60 minut. Kraje tvarohu trochu zhnědnou. Také můžeme vyzkoušet, zda je již koláč hotový, zapíchnutím špejle do jeho středu. Pokud se tvaroh na špejli nelepí, máme hotovo. Zapínací obruč dortové formy odstraníme cca 20 minut po vyndání koláče z trouby a poté koláč necháme důkladně vychladnout na dně formy položené na mřížku. Na chladnutí je potřeba poměrně dost času, určitě několik hodin. Já ho nechávám chladnout přes noc.

Tvarohový koláč Zebra podáváme jako lahodný vláčný moučník s šálkem kávy nebo čaje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový koláč Zebra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.