reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve připravíme těsto ze změklého másla, cukru moučka, vejce, hladké mouky, špetky soli a trošky nastrouhané citronové kůry. Uvedené suroviny zpracujeme a vzniklé těsto rozprostřeme do zavírací dortové formy, kterou jsme předtím důkladně pomazali tukem. Těsto rozprostřeme pomocí prstů, jakoby ho natlačíme do roviny a na bocích ho vytáhneme mírně nahoru.

Poté si připravíme náplň z tvarohu, zakysané smetany, cukru moučka, vajec, mléka, vanilkového pudinku a vanilkového cukru. Náplň připravíme tak, že spolu vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, vejce a cukry a dále v hrnečku rozmícháme v uvedeném množství mléka pudinkový prášek a přidáme ho k ostatním uvedeným surovinám a celé to vyšleháme na hladký krém.

Nyní polovinu krému přelijeme do jiné nádoby a do jedné části odebraného krému přidáme 3 polévkové lžíce kakaa a důkladně je zašleháme, aby v krému nebyly kakaové hrudky. Obě náplně musí být tekuté, tedy spíše řidší. Nyní si vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě dáváme do dortové formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém. Lžíci vylijeme krém vždy doprostřed. Takto střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému.

Připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C na dobu cca 60 minut. Kraje tvarohu trochu zhnědnou. Také můžeme vyzkoušet, zda je již koláč hotový, zapíchnutím špejle do jeho středu. Pokud se tvaroh na špejli nelepí, máme hotovo. Zapínací obruč dortové formy odstraníme cca 20 minut po vyndání koláče z trouby a poté koláč necháme důkladně vychladnout na dně formy položené na mřížku. Na chladnutí je potřeba poměrně dost času, určitě několik hodin. Já ho nechávám chladnout přes noc.

Tvarohový koláč Zebra podáváme jako lahodný vláčný moučník s šálkem kávy nebo čaje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový koláč Zebra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.