reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Nejprve připravíme těsto ze změklého másla, cukru moučka, vejce, hladké mouky, špetky soli a trošky nastrouhané citronové kůry. Uvedené suroviny zpracujeme a vzniklé těsto rozprostřeme do zavírací dortové formy, kterou jsme předtím důkladně pomazali tukem. Těsto rozprostřeme pomocí prstů, jakoby ho natlačíme do roviny a na bocích ho vytáhneme mírně nahoru.

Poté si připravíme náplň z tvarohu, zakysané smetany, cukru moučka, vajec, mléka, vanilkového pudinku a vanilkového cukru. Náplň připravíme tak, že spolu vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, vejce a cukry a dále v hrnečku rozmícháme v uvedeném množství mléka pudinkový prášek a přidáme ho k ostatním uvedeným surovinám a celé to vyšleháme na hladký krém.

Nyní polovinu krému přelijeme do jiné nádoby a do jedné části odebraného krému přidáme 3 polévkové lžíce kakaa a důkladně je zašleháme, aby v krému nebyly kakaové hrudky. Obě náplně musí být tekuté, tedy spíše řidší. Nyní si vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě dáváme do dortové formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém. Lžíci vylijeme krém vždy doprostřed. Takto střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému.

Připravený koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C na dobu cca 60 minut. Kraje tvarohu trochu zhnědnou. Také můžeme vyzkoušet, zda je již koláč hotový, zapíchnutím špejle do jeho středu. Pokud se tvaroh na špejli nelepí, máme hotovo. Zapínací obruč dortové formy odstraníme cca 20 minut po vyndání koláče z trouby a poté koláč necháme důkladně vychladnout na dně formy položené na mřížku. Na chladnutí je potřeba poměrně dost času, určitě několik hodin. Já ho nechávám chladnout přes noc.

Tvarohový koláč Zebra podáváme jako lahodný vláčný moučník s šálkem kávy nebo čaje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový koláč Zebra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.