reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tvarohový dort se želatinou

Výborný dort připravovaný za studena. Je třeba mít po ruce mixér.


  • 4,6

    58×

    4,6 58
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 002 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 672 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Do 1 sklenky mléka nasypeme želatinu (třeba na vaječnou tlačenku) a necháme ji přibližně 4 hodiny nabobtnat. Pro urychlení lze opatrně nádobu se směsí zahřát, např. v mikrovlnné troubě. Druhou polovinu mléka přivedeme k varu.

Nabobtnanou želatinu s mlékem nalijeme do mixéru a zalijeme druhou sklenkou vařícího mléka a pustíme mixér. Postupně přidáváme všechny přísady. Tvaroh by neměl být tučný. Kompotové ovoce scedíme a necháme okapat. Šťávu z ovoce ochutíme rumem.

Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a na dno nalijeme 1/3 hmoty. Tu poklademe vrstvou piškotů, namočených ve směsi kompotové šťávy a rumu. Piškoty můžeme namočit i v samotném rumu nebo jen v kompotové šťávě. Na piškoty dáme ovoce a zalijeme druhou třetinou hmoty. Pak dáme opět vrstvu piškotů, ovoce a zbylého tvarohu. Pro ozdobu můžeme část hmoty rozmixovat se 2 lžícemi kakaa a ozdobit povrch. Také posypat grankem nebo kokosem, podle chuti a fantazie.

Plná dávka naplní dortovou formu po okraj. S úspěchem se dá udělat dort z poloviční dávky, ale je pouze jedna vrstva piškotů a ovoce. Vejce lze vynechat, pak následně je třeba použít buď méně cukru, nebo přidat malý kelímek kysané smetany.

Tvarohový dort se želatinou dáme ztuhnout do druhého dne do lednice. Vychlazený dezert nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tvarohový dort se želatinou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jirka
      Jirka

      Tento dort znám již nějakých 38 let ,moje maminka nám ho dělala jako malým. Po odstěhování jsem si ho trochu upravil ,,hlavně s ekonomickych důvodů,, místo tvarohu do směsi dávám jogurt buť ochucený či bílý a vejice jsem vypustil úplně do toho želantinu s kauflandu na 0,5l hmoty 1ks želantiny.Parádně to stuhne Uctíme tím každou mávštěvu a sklízíme s tím samé úspěchy. Takže nahrazujem pouze a jenom tvaroh jogurtem bez vajec

      30.01.2013 20:25:04

    • xxxxxxxxx
      xxxxxxxxx

      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      01.03.2009 09:31:23


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohový dort se želatinou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.