reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tvarohovo-podmáslový cop

Tvarohovo-podmáslový cop

Nikdo nepozná, že tenhle moučník není kynutý a byl hotový za chviličku.


  • 4,1

    96×

    4,1 96

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme tvaroh, podmáslí, olej, cukr, vanilkový cukr, sůl a přistrouháme citronovou kůru.
Zpracujeme na hladké těsto a potom do těsta zapracujeme rozinky podle chuti, rozinky si chvíli předem propláchneme horkou vodou a naložíme do rumu.

Hladké těsto rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých vyválíme válečky a ty spleteme do copu.
Cop opatrně přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, a pečeme 15 minut.

Žloutek ušleháme s 1 lžící podmáslí. Po 15 minutách plech vyndáme z trouby, potřeme se žloutkovou směsí a posypeme mandlovými lupínky. Tvarohovo-podmáslový cop vrátíme do trouby a ještě asi 15 - 20 minut dopékáme dozlatova.

Tvarohovo-podmáslový cop chutná nejlépe čerstvý, můžeme ho podávat s jahodovou zavařeninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tvarohovo-podmáslový cop

    Celkový počet komentářů: 11
    • Baja
      Baja

      Nedalo by se to podmáslí nahradit mlékem? Je vůbec nějaký rozdíl, když je v receptu podmáslí+máslo, nebo místo podmáslí mléko a toho másla trošku méně? Předem děkuji za odpovědi..:)

      21.06.2009 20:28:24

      • angel 666
        angel 666

        Bajo,to podmáslí by se podle mě dalo nahradit zředěným bílým jogurtem nebo trošku zředěnou kysanou smetanou. Právě ta kyselost podmáslí, jogurtu nebo zakysanky podle mě působí, že je to těsto pěkně nadýchané a netvrdne.

        21.06.2009 22:00:42

    • tesi
      tesi

      Dnes jsem vyzkoušela a zůstal nám kousek na snídani,je to výborné.Dík za recept.

      19.06.2009 18:31:29


    • ANI
      ANI

      možná jsem někde udělala chybu..je to tuhé a nechápu proč..určitě se tam nedávají vejce?

      13.06.2009 20:40:20

      • angel 666
        angel 666

        Fildo, děkuji, mně taky připadá, že tvarohové těsto je šťavnatější, než kynuté bez náplně. Z kynutého peču hodně často, máme ho rádi, ale tenhle cop, když se hned nesní, tak je pořád vláčný a chutný, kdežto kynuté tvrdne.

        13.06.2009 13:48:21

      • verkadon
        verkadon

        jo jo,souhlasím,kynuté často taky peču,ale dá se jíst jen čerstvé,druhý den ho u nás nikdo nejí :-(

        13.06.2009 15:03:41

      • angel 666
        angel 666

        Ani -vejce se opravdu nepoužijí,jen žloutek na pomašlování, já jsem pekla cop vícekrát a vždycky byl báječně měkký a nadýchaný. V poslední době používám kvůli dětem kypřící prášek bez fosfátů- vinný kámen, koupený ve zdravé výživě a zdá se mi, že kypří ještě líp než ten klasický, tak vyzkoušej ten, držím palce a dej vědět, jak to dopadlo :o).

        13.06.2009 22:28:27

    • Modrasek
      Modrasek

      Jedním slovem VÝBORNÉ! Díky za recept.

      13.06.2009 18:49:46

    • ANI
      ANI

      řekla bych ,že kynuté těsto je nesrovnatelně lepší,tohle mně hodně zklamalo

      13.06.2009 06:23:46

      • Filda
        Filda

        Naopak, nás nezklamalo. Ne každý má rád kvasnicové těsto. Často používám těsto tvarohové, je šťavnatější, a to podmáslí ... výborné .. dávám 5 bodů.

        13.06.2009 13:10:18

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohovo-podmáslový cop

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.