reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tvarohovo-jablečný pohár

Tvarohovo-jablečný krém ozdobený krokantem.


  • 3,0

    3 7
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jablka přepůlíme, zbavíme jádřince a jednů půlku si necháme na ozdobu. Zbylá jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme je citronovou šťávou a dusíme asi 3 minuty. Vložíme do studené vody vychladnout.

2 lžíce cukru nasypeme na pánev a na středním plameni ho necháme zkaramelizovat. Přisypeme vločky a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Vločkový krokant rozetřeme na alobal potřený olejem a necháme ho zchladnout. Poté krokant nasekáme.

Tvaroh smícháme se zbylým cukrem i skořicí, přidáme podušená jablka a směsí naplníme vychladlé dezertní poháry. Povrch uhladíme, posypeme krokantem a ozdobíme zbylou půlkou jablka nakrájenou na tenké plátky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tvarohovo-jablečný pohár

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.