Tvarohovo-banánová bábovka

1 hod | moučník | 6 porcí | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 95529x
Měkoučká bábovka s vůní banánu, která je opravdu jednoduchá.
Komentáře receptu 102
Uvařil jsem to (Recept vařilo 71 lidí)


Postup přípravy receptu

Tvaroh rozmícháme vidličkou. Přidáme vejce, mléko a olej. Banán také rozmačkáme vidličkou a přidáme ho do tvarohové směsi. Dobře promícháme.

Mouku prosejeme s pudinkovým práškem, práškem do pečiva a cukrem. Tvarohovou směs přidáme do prosáté směsi a důkladně vše promícháme.

Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Tvarohovo-banánovou bábovku pečeme na 175 °C asi 40 minut, záleží na troubě. Zkoušíme vpíchnutím špejle. Upečenou tvarohovo-banánovou bábovku necháme na mřížce vychladnout.

Tvarohovo-banánovou bábovku ocukrujeme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Tvarohovo-banánová bábovka

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3390 běžně 5690 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Tvarohovo-banánová bábovka byl 14.08.2012 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,5
skvělý recept
291 hlasujících
  • Recept Tvarohovo-banánová bábovka - Banánová bábovku na plechu s kousky čokolády
  • Recept Tvarohovo-banánová bábovka - TENTO RECEPT NE!! ROZHODNĚ NIKDY!!
  • Recept Tvarohovo-banánová bábovka - Tvarohovo-banánová bábovka
  • Recept Tvarohovo-banánová bábovka - Bohuzel neni posypana cukrem. Moji stravnici si to nepreji ;) ja bych ji byvala poprasila uz pro ten esteticky dojem.
  • Recept Tvarohovo-banánová bábovka - Tvarohovo-banánová bábovka

Kuchařky obsahující recept Tvarohovo-banánová bábovka

Recept se nachází v 892 kuchařkách
HRNČEKOVÁ KUCHÁRKA - pečenie
Baboš
Moučniky 1662 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4329 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohovo-banánová bábovka

Celkový počet komentářů: 10
  • Gumakova babovinda Evinda 01.05.2017 20:39:22

    HRŮZA A DĚS!!!
    Pekla jsem hodinu a pěkný šit tahle hmm bábovka... Byla to jedna velká katastrofa... Prostě guma gumová... Na tmelení dobrá, levnější varianta.. :-)) Ostuda vůbec dát sem takový TOP recept.. :-)

  • Komentář k receptu Tvarohovo-banánová bábovka 01.04.2017 17:24:09

    Nikdy víc! Katastrofa!
    Znam i jinou bábovku s tvarohem a pudinkem a to svinstvo vo udělala tahle mi nedělá.
    Chtěla jsme ji zkusit pro ty banány, přítel je miluje a chtěl něco na sluzebku...
    Doufám ze moje fotografie výsledku projde schválením protože by mělo být vidět co se s tim stane...
    Byla tam 50 minut už byla skoro černá... celou sem ji popichala a ba špejli nic nezůstávalo... pak ji vykolpim a vprostred sedí kupa řídkého tvarohu... z bábovky byl zmetek na dvě půlky co byl zvenku skoro černoch a zevnitř kaše.
    FUJ!! NEJHORŠÍ RECEOT NA BÁBOVKU CO SEM KDY DĚLALA A ZE PEČU ČASTO A RÁDA.
    TOHLE SE MI JEŠTĚ NESTALO.
    UZ NIKDY VÍC TUHLE HRUZU. NEMĚLO BY TO TU ANI BÝT.

    • Re: Komentář k receptu Tvarohovo-banánová bábovka Alena 11.04.2017 11:06:07

      Ještě jednou si dovoluji sem napsat. Problematické občasné " zdrcávání " bábovky vidím v přítomnosti pudinku. Potvrzují to i komentáře k tomuto receptu. Nestudovala jsem VŠCHT, takže neumím vysvětlit podstatu vzájemných reakcí surovin, ale pudink, myslím způsobuje řídnutí ingrediencí v určitých kombinacích s jinými sacharidy. Dívala jsem se na jiné recepty na bábovky s banány popř. i s tvarohem a pudink v nich není, ostatní ingredience a postup přitom bývají obdobné. Jeden recept jsem dnes zkusila a vyšel exkluzivně - viz.http://www.jaktak.cz/jak-u pect-bananovo-tvarohovou-babov ku-recept.html.

    • Petr Král
      Re: Komentář k receptu Tvarohovo-banánová bábovka Petr Král 03.04.2017 11:09:24

      Dobrý den Eliško, vzhledem k předchozím pochvalným komentářům ostatních kuchtíků mám podezření, že chyba mohla být někde u vás. Recept se zdá být perfektní.

      • Re: Re: Komentář k receptu Tvarohovo-banánová bábovka Alena 03.04.2017 23:21:11

        Ráda bych se Elišky zastala. Nejsem žádný kuchařský začátečník a měla jsem s bábovkou též potíže. Je vidět z komentářů, že se neúspěchy stejného rázu objevují opakovaně. Myslím si, že recept obsahující takové nástrahy by minimálně neměl být v této databázi veden jako " 1. Nejlepší recept " (tedy alespoň na mne působí toto označení jako příslib úspěchu). Chtělo by to od autorky receptu doplnění-upřesnění. V komentářích jsem bohužel nenašla žádnou její uspokojivou věcnou reakci, jen dohady jiných kuchtíků...škoda, přeškoda!

  • uvařil jsem přesně podle receptu a nedbal na rady o době pečení a co tam nedat. Bábovka vyšla uplně perfektně. Dle mého je málo sladká a myslím že to bude tím že jsem dal cukr moučka a asi tam měl být krystal. Jinak je dobrá. Jen jsem namixoval banán aby neměl kousky kuli dětem. Jinak je vcelku fajn ikdyž mezi favority nepujde.

  • Komentář k receptu Tvarohovo-banánová bábovka Leninkka 23.03.2017 18:33:54

    Dělala jsem poprvé a bábovka byla luxusní!!!! Určitě doporučuji, opravdu výborná. Děkuji za super recept.

  • Komentář k receptu Tvarohovo-banánová bábovka Dita 15.11.2016 16:06:28

    Tak me se nepovedla, pekla jsem rovnou hodinu na 170 v horkovzdusne a zacala docela tmavnout, nebyla hotova, tak jsem ji tam dala a po 10min kontrolovala, a nakonec tam byla hodinu a pul a srazila se po vyndani, testo by bylo chutove dobre, ale nevim cim to je... babovky se mi srazi skoro porad, tak uz nevim.. testa ruzna

  • Komentář k receptu Tvarohovo-banánová bábovka Mikuláš 31.07.2016 12:54:36

    Take souhlasím tady s ostaníma a potvrzuji ze ja to mam podobne s dobou peceni, rozhodne ne 40 min ale tak hodinu urcite. ja to pekl zruha tak 1hod a 10min.

  • Komentář k receptu Tvarohovo-banánová bábovka Lucie 29.04.2016 12:58:29

    Také jsem si nejdříve přečetla pár komentářů, něž jsem se do toho pustila. Bábovku jsem tedy též udělala bez pudinkového prášku, protože si myslím, že je to ten důvod proč se vám asi sráží, asi se pak nějak srazí při pečení s tím mlékem si myslím. Někdo z vás tu radil, že bílky vyšlehal, tak jsem je tedy také vyšlehala. Pekla jsem jí na 175°C nejdříve těch 40 minut, pak jsem do ní píchla špejlí a vytáhla jsem jí ještě se syrovým těstem tak jsem si řekla, že jí tam zkusím nechat ještě aspoň 10 minut, protože jsem tady taky někde četla, že jste ji tam někdo z vás měl 50 minut, ale nakonec jsem to protáhla na dalších 10 minut takže jsem jí pekla přesně 1 hodinu a bylo opravdu akorát. Buchta zevnitř je hotová a zvenku už nahnědlá, takže déle jak hodinu bych jí tam asi nenechávala, pokud někomu nepeče pomaleji, což jsem si tu i všimla, že někdo pekl i hodinu a půl. Buchta je opravdu velmi vláčná a má trochu drobivou konzistenci, možná bych jí příště zkusila s hladkou moukou a banány bych taky klidně dala 3 ks. A možná bych i zkusila příště vajíčka nešlehat, zajímalo by mě jestli se tím konzistence bábovky trochu zpevní. Jinak chuťově byla dobrá.

Nalezeno receptů: 102
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tvarohovo-banánová bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept