Tvarohové vdolky s brusinkami a hustou zakysanou smetanou zdobíme ovocem. Podáváme jako teplý moučník.
těsto | |
---|---|
1 lžíce | cukr |
2 ks | vejce |
1 lžička | kypřicí prášek |
250 g | tvaroh tučný |
300 g | polohrubá mouka |
na ozdobu | |
jahody | |
podle chuti | |
cukr moučka | |
podle potřeby | |
olej na smažení | |
krémovitá zakysaná smetana | |
brusinkový nebo rybízový džem |
Připravíme si těsto. Mouku smícháme s kypřícím práškem, tvarohem a vejci. Ovoce na zdobení omyjeme a nakrájíme na kousky. Z těsta vyválíme plát asi 1 cm vysoký a vykrájíme z něj stejná kolečka o průměru asi 4 cm. Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje do růžova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
Tvarohové vdolky s brusinkami a krémovitou smetanou podáváme teplé. Zdobíme kousky ovoce a podle chuti sypeme moučkovým cukrem.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Mini palačinky - jednoduchá a zaručeně ta nejlepší snídaně či večeře. Tyto jsou z ovesné a rýžové mouky a dají se chutně připravit na sladko i na slano. Vyzkoušejte!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena