Recept na náročnější moučník. Korpus s lahodným tvarohovým krémem a čokoládovou polevou.
100 g | cukr |
30 g | olej |
sůl | |
6 ks | vejce |
120 g | máslo |
30 g | kakao |
500 g | tvaroh |
80 g | polohrubá mouka |
100 g | hořká čokoláda |
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich tuhý sníh. Vyšší plech vymažeme máslem nebo olejem a nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Žloutky utřeme s cukrem. Mouku smícháme s kakaem a prosejeme ji do žloutků. Pak do těsta zapracujeme olej a sníh. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme jej v troubě asi 15 - 30 minut.
V mixéru utřeme změklé máslo s cukrem a měkkým tvarohem do hladkého krému. Upečený korpus necháme mírně zchladnout a vyklopíme na cukrem poprášený velký tác. Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu náplně.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a rozetřeme ji po celém povrchu tvarohového krému.
Moučník necháme ztuhnout a můžeme podávat. Nejlepší je ale nechat jej den odležet. Podáváme se šlehačkou a zdobíme proužky pomerančové kůry.
autor majliiiinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena