reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

krém

těsto

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vyšší plech vymažeme a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.

Oddělíme žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse utřeme žloutky s cukrem, olejem, kakaem. Zašleháme mouku a nakonec lehce vmícháme připravený sníh. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech, vložíme do trouby a krátce pečeme.

Než se těsto upeče, ušleháme tvaroh, máslo a cukr do hladkého krému a ve vodní lázni si rozpustíme tuk s čokoládou na polevu.

Na vychladlý piškot rozetřeme krém a polijeme polevou. Řezy dáme ztuhnout do lednice a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Tvarohové Míša řezy

Celkový počet komentářů: 115
  • pikaču
    pikaču

    Komentář k receptu Tvarohové Míša řezy

    míša řezy jsou u nás velmi oblíbené, do těsta na korpus přidávám ještě 2 lžíce mletých ořechů

    12.01.2015 09:15:51

  • vanesa
    vanesa

    je dobri moccccccccc

    23.03.2014 13:48:25

  • Lada Mrňáková
    Lada Mrňáková

    Komentář k receptu Míša řezy

    Je to velmi vynikající ale korpus byl trochu nízko.

    26.01.2014 15:55:35

  • Eliška
    Eliška

    Komentář k receptu Tvarohové Míša řezy

    Já to dělám přesně podle receptu a ani v plechu o normální velikosti mi těsto nesplaskne, povedlo se to hned napoprvé. Jinak tvaroh používám normální a šlehám ho, ale přes noc ho nechávám položený na papírovém ubrousku, ten z tvarohu vytáhne vodu a při šlehání to pak nedělá problém :-). Recept je vynikající :-)

    22.11.2013 11:48:40

  • Lucinka
    Lucinka

    Komentář k receptu Tvarohové Míša řezy

    Hezký den, výborná buchta, jen na velikost klasického černého hlubokého plechu jsem nastavovala těsto, aby ho bylo víc a je potřeba alespoň lžičku prášku do pečiva. Jinak super:-)

    17.11.2013 09:23:20

    • Radka
      Radka

      Re: Komentář k receptu Tvarohové Míša řezy

      máte pravdu, do těsta se opravdu dává lžička, kávová lžička, prášku do pečiva, a někde si na nízký korpus potrpí, nemá to být kdovíjak vysoká buchta, takže to záleží asi na chuti

      28.11.2013 17:21:13

  • moniii
    moniii

    Vážení,co tu tak nadáváte.. jsem cukrářka a když jsem tu tak četla to vaše nadávání,tak mi to nedalo a musela jsem jít skusit Míšy podle tohoto receptu.
    Zvláštní ?? povedli se na 1, korpus super,krém taky.... Tak přemýšlím v čem bude vaše chyba. Vejce musí být pořádně vyšlehané,sníh tuhý - když do něj ponoříte prst a vytáhnete tak musí dělat špičku.... A během pečení nesmíte lézt do trouby. Když těsto vyndáte brzy ,sice už možná podle špejlí bude,ale po tom co ho vyndáte zplaskne a tudíž je z něj placka....
    Tak si nejdřív zkuste najít problém u sebe.Protože mě se to fakt povedlo.......

    11.02.2013 14:18:35

    • Adam Puščák
      Adam Puščák

      Děkuji za Váš komentář. Házel jsem to na někoho jiného, tak ještě jeden pokus zkusím:). Budu doufat, že to je tím, že lezu do trouby;).

      03.06.2013 20:44:39

    • Lucinka
      Lucinka

      Milá cukrářko, s pečením mám také své zkušenosti a nemusím být ani cukrářka jako Vy, abych věděla, že se do trouby neleze dřív než za minimálně 10 min. A mám na dvířkách od trouby okénko, tak tam ani lézt nemusím, ale ten korpus je opravdu jen placka i po nastavení těsta, aby ho bylo víc. Souhlasím s názorem, že toto množství je tak opravdu na dortovou formu.

      17.11.2013 09:33:24

    • věra sekotová
      věra sekotová

      máte v textu hrubky ,pardon

      20.11.2017 23:03:29

Nalezeno receptů: 115

Přidat příspěvek k receptu Tvarohové Míša řezy